Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (Οι.Ομ.Κω)

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου
(10/10/2012)
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω και του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών συναντήθηκε με τον Υπ. Εξωτερικών Καθ. Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την διάρκεια δείπνου που παρατέθηκε από την Πρεσβεία της Τουρκίας στο Παλαιό Φάληρο Αθηνών.
Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω αναπτύχθηκαν προφορικά προς τον κ. Υπουργό οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν υποβληθεί πρόσφατα προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, με άξονα την αποκατάσταση και θεραπεία των αδικιών που έχει υποστεί στο παρελθόν η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.
Οι προτάσεις αφορούν: την επανόρθωση της υπηκοότητας για τους εκπατρισθέντες Κωνσταντινουπολίτες και την απόδοση της υπηκοότητας στους απογόνους τους, τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας του τύπου «Συνήγορος του πολίτη» για την παροχή δωρεάν νομικής υποστήριξης προς τους Κωνσταντινουπολίτες που έχουν θιγεί τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα, τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος για την υποστήριξη της παλιννόστησης μελών της νέας γενιάς εκπατρισμένων Κωνσταντινουπολιτών που θέλουν να ζήσουν στην Πόλη και την έμπρακτη υποστήριξη της Τουρκίας για την ίδρυση ερευνητικών, επιμορφωτικών και αναπτυξιακών ιδρυμάτων στην Πόλη με την συμβολή Κωνσταντινουπολιτών επιστημόνων διεθνούς κύρους.
Η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω επίσης ευχαρίστησε για την έναρξη της επίλυσης των χρονίων προβλημάτων της Ομογένειας της Πόλης επί των ημερών της παρούσας Κυβέρνησης της Τουρκίας και ζήτησε την απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας αυτής. Από πλευράς του Υπουργού υπήρξε θετική αντιμετώπιση των προτάσεων της Οι.Ομ.Κω και για την σκοπό αυτό όρισε σημείο επαφής στην κεντρική υπηρεσία του Υπ. Εξωτερικών με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία της Οι.Ομ.Κω.
Επικοινωνία : nnap@otenet.gr

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225