Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Η κα Νίκη Μαραγκού, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα κατοικεί στην Αθήνα.
Μετά την αποφοίτηση της από την Νομική Σχολή Αθηνών, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, και στη συνέχεια διέγραψε μία εξαιρετική πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, με πλήθος ομαδικών και ατομικών εκθέσεων. Εκτός από την Αθήνα, έχει εκθέσει τα έργα της στην Κρήτη, την Ρόδο, τις Σπέτσες και την Ιταλία.

Εδώ και καιρό σχεδίαζε να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε και να εκθέσει τα έργα της. Ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες κατάφερε να οργανώσει την πρώτη ατομική έκθεση της στην Πόλη.
Η κα Μαραγκού, όπως μας είπε, επιθυμεί αυτή η έκθεση της να μην είναι ένα «μεμονωμένο επεισόδιο» στην καλλιτεχνική της πορεία, αλλά μία αρχή για να επανασυνδεθεί εκ νέου με τον τόπο της. Άλλωστε έχει πολλά σχέδια και όνειρα για μια δημιουργική δραστηριοποίηση της στην Πόλη, σε τομείς και εκτός της ζωγραφικής. Ελπίζουμε οι ομογενείς μας που διαμένουν στην Πόλη, με μία επίσκεψη στην έκθεση, θα εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους σε μία ομογενή που κάνει τα πρώτα βήματα επανασύνδεσης της με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όμως ακολουθώντας τις προσταγές των καιρών αναγκάστηκε να εκπατριστεί.
Η έκθεση της κας Νίκης Μαραγκού εγκαινιάζεται στις 21 Μαρτίου 2012 και θα διαρκέσει μέχρι την 4η Απριλίου 2012.
Η γκαλερί που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση και τα άλλα στοιχεία είναι τα εξής:
Galeri KENT
24 Mart – 4 Nisan
ACILIS 21 MART CARSAMBA 18.00
Adres: AHMET FETGARI SOKAK NIAGARA APT138/3.TESFIKIYE 2122256715
Ευχόμαστε «καλή επιτυχία» στην κα Νίκη Μαραγκού σε αυτό το νέο της ξεκίνημα.

Γρηγ. Κεσίσογλου