Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου διεθνές συνέδριο με θέμα «Τρεις γενοκτονίες, μια στρατηγική».
Στο συνέδριο αυτό, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.45 με την πανηγυρική συνεδρίαση, θα εξεταστούν σε κοινό πλαίσιο οι γενοκτονίες των λαών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν τρόποι κοινής δράσης με στόχο τη διεθνή αναγνώριση και αποκατάσταση του εγκλήματος.
Είναι αναγκαίο να τονιστεί, ότι ο αγώνας για την αναγνώριση των τριών γενοκτονιών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ κρατών ή θρησκευτικών ομάδων, αλλά ότι είναι ζήτημα ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων. Είναι ένας αγώνας που - σύμφωνα με τη σύμβαση του ΟΗΕ το 1948 για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας - δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, Αρμένιους ή Ασσύριους, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου έδωσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, όπου παρουσιάστηκε το περιεχόμενο και οι στόχοι του συνεδρίου, στο οποίο θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ισραήλ, Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία, κ.α.).

Η Υπεύθυνη Τύπου
ΔΡ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ
mystaki2010@yahoo.gr

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου «Τρεις Γενοκτονίες, μια Στρατηγική»
Πολυτεχνείου 6, 1ος όροφος, 104 33 ΑΘΗΝΑ
E-mail: 3genocides@gmail.com Τηλ. 697 79 78 545