Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΘΕΣΜΙΚΗ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η τελευταία ανάρτηση μας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στα ομογενειακά σχολεία της Πόλης, είχε μεγάλη απήχηση.
Από τα μηνύματα που είχαμε προκύπτει η έντονη απογοήτευση μεγάλης μερίδας Ομογενών, ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στα σχολεία μας.
Όμως επειδή η ελληνόφωνη παιδεία είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της Κοινότητας μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, εκτιμούμε ότι παρά την διάχυτη απογοήτευση αυτή την ύστατη στιγμή, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι κοινοτικοί παράγοντες της Ομογένειας μας.
Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε προ διμήνου γιά σύσταση μίας προσωρινής Εκπαιδευτικής Επιτροπής υπό την αιγίδα του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την Πολίτικη νεολαία, είναι ένα πρώτο αισιόδοξο σημάδι.
Εάν η Επιτροπή αυτή προχωρήσει στο έργο της με την συγκρότηση ενός θεσμοθετημένου οργάνου, το οποίο θα αντιμετωπίσει με σχέδιο τα συσσωρευμένα προβλήματα, τότε θα έχει γίνει μία καλή αρχή για ν' αλλάξουν πορεία τα εκπαιδευτικά μας θέματα, τα οποία όλο και περισσότερο παρουσιάζουν εικόνα απόκλισης από την έννοια της Ομογενειακής εκπαίδευσης που γνώριζε παλαιότερα η Ομογένεια.
Γι' αυτό είναι αναγκαίο ένα θεσμικό όργανο που θα σχεδιάσει και θα έχει την βούληση να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Ένα θεσμεοθετημένο όργανο, με την συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς όλων των αρμοδίων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινοτικής μας οργάνωσης. Διότι εάν δεν είναι υπεύθυνη η Ομογένεια, για την Παιδεία των παιδιών της, τότε ποιός άλλος μπορεί να είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.