Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Τον τελευταίο καιρό μία οργάνωση υπό την επωνυμία "Free Agia Sophia Council of America" υπό τον κ. Κρις Σπύρου, έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης. 
Η Αγία Σοφία που λειτουργεί ως μουσείο ήδη επιδιώκεται από φανατικούς κύκλους ισλαμιστών και εθνικιστών στην Τουρκία, να μετατραπεί σε τζαμί. Η πρωτοβουλία της παραπάνω οργάνωσης, θα εντείνει τις επιδιώξεις αυτών των κύκλων, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σχετικά με το θέμα αυτό η Οι.Ομ.Κω έχει εκδόσει την παρακάτω ανακοίνωση:



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
13/4/2009
Το Δ.Σ. της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ διαπιστώνει με ανησυχία την τελευταία περίοδο την προσπάθεια ορισμένων ιδιωτών να εκμεταλλευτούν τα αγνά αισθήματα του Ελληνικού λαού με συνθήματα της οργάνωσης θείων λειτουργιών σε Ναούς που για ιστορικούς λόγους λειτουργούν σαν
μουσεία εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Ενέργειες όπως αυτές αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στις προσπάθειες για την διάσωση των Ναών καθ’ όσον ενισχύουν τις φωνές φανατισμού και δυσπιστίας. Ο Ελληνισμός της Ανατολής έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από ενέργειες τέτοιου τύπου που είχαν αλλότριους σκοπούς από τους κατ’ επίφαση αναφερόμενους και βέβαια καθόλου την υποστήριξη των δικαίων του Ελληνισμού.