Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ



Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) και ιδιαίτερα του Γεν. Γραμματέα της κ. Νίκου Αναγνωστόπουλου, προχώρησαν οι ετοιμασίες ίδρυσης – για πρώτη φορά – συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στη Μεγάλη Βρετανία.



Οι προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω., για οργάνωση των Κωνστανιπουλιτών που ζουν σε χώρες εκτός Τουρκίας και Ελλάδας, ξεκίνησαν από την προ ενδεκαετία ίδρυση της. Όμως απέκτησαν πιο συστηματικό χαρακτήρα μετά την ίδρυση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας, με πρωτοβουλία του κ. Ν. Αναγνωστόπουλου. Η επιτυχήμενη πορεία του Συλλόγου αυτού, ενεθάρρυνε τις προσπάθειες ίδρυσης Κωνσταντινουπολίτικων συλλόγων και σε πόλεις δυτικών χωρών, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “κέντρα αποφάσεων” στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Επίσης η ίδρυση συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών, σε χώρες όπου υπάρχει έστω μια μικρή κοινότητα, είναι αναγκαία, διότι σε αυτές παρατηρείται εντονότερη και ταχύτερη αφομοίωση της νέας γενιάς, σε σχέση με τις κοινότητες των Πολιτών στη Τουρκία και την Ελλάδα. Με την βοήθεα της Οι.Ομ.Κω., οι υπάρχοντες ή νεοιδρυθέντες σύλλογοι, μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για να αναχαιτίσουν αυτό το φαινόμενο.

Οι Κωνσταντινουπολίτες, ως αποτέλεσμα των αντιμειονοτιών πολιτικών του κράτους της Τουρκίας, αναγκάστηκαν να σκορπίσουν σε διάφορα σημεία της γης. Όμως δεν ξεχνούν την γενέτειρα τους, την κοιτίδα του πολιτισμού τους. Ιδιαίτερα αυτοί που ζουν στην Ευρώπη και σε Αγγλοσαξονικές χώρες, συνεργαζόμενοι με την Οι.Ομ.Κω., μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για δικαίωση των Κωνσταντινουπολιτών.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την πρόσκληση για την ιδρυτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλης Βρετανίας. Όπως πληροφορούμαστε το καταστατικό του Συλλόγου θα προβλέπει να εγγράφονται μέλη και οι Ίμβριοι - Τενέδιοι.

Γρηγόρης Κεσίσογλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του
Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

Αγαπητοί συμΠολίτες και συμΠολίτισσες,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 6.00 μ.μ. στους φιλόξενους χώρους του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στο Bayswater. (Moscow Rd, Bayswater, London W2 4LQ, UK) www.stsophia.org.uk

Ημερησία διάταξη:
 Σύντομη εναρκτήρια ομιλία για την Ίδρυση του Συλλόγου,
 Ανάγνωση, συζήτηση και αποδοχή του Καταστατικού,
 Καθορισμός της ετήσιας συνδρομής,
 Εκλογή των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου

Σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την πρόσκληση αυτή σε όλους τους Έλληνες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη στην Μεγάλη Βρετανία, τους οποίους γνωρίζετε.
Με την ελπίδα να συναντηθούμε στην Γενική Συνέλευση σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας το συντομότερο δυνατό.  

Ιδρυτική Επιτροπή


INVITATION to the first assembly of the Association of Constantinopolitan Greeks in the United Kingdom (ACGUK)

Dear all,

We are pleased to announce the first assembly of the Constantinopolitan Greeks in the UK with the objective of creating the Association of Constantinopolitan Greeks of the United Kingdom (ACGUK). 
The general assembly will take place on Thursday 8 November 2018 at 6.00 pm in the premises of the St. Sophia Cathedral in Bayswater. (Moscow Rd, Bayswater, London W2 4LQ, UK) www.stsophia.org.uk

The Agenda of the assembly:
- Short introduction of the ACGUK creation,
- Read and ratify the Articles of Association,
- Determine the annual membership fee,
- Elect the five members of the Board of Directors.

Please feel free to pass on this email to any other Greeks in the UK with Constantinopolitan connections.
We look forward to welcoming you.

RSVP by 31/10/18.
Best regards 


Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2018 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ), καταβάλλοντας μόνο 35 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr