Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 
ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ... Ξημερώματα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018, απεβίωσε η ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, από τις Δασκάλες της Πόλης, που βίωσαν στο πετσί τους την αντιμειονοτική κρατική πολιτική, με παύση από την θέση της Διευθύντριας του Ζαππείου Δημοτικού Σχολείου και πολύχρονη απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Άνθρωπος του Δικαίου και της Προσφοράς στον συνάνθρωπο, γενναιόδωρη ψυχή με πίστη στις παρακαταθήκες του Γένους. Στην Ελλάδα από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Ιωκειμειάδων και επί χρόνια πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, με μια τεράστια προσφορά, αθόρυβα και ταπεινόφρονα, μέσα από το Σώμα των Εθελοντριών στο Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών. Η ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ υπήρξε πάντα κοντά στα παιδιά και τους νέους, ήταν όχι δασκάλα κατ' επάγγελμα αλλά ΔΑΣΚΑΛΑ κατά συνείδηση. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ 
 
Στη φωτογραφία από τη Βραδυά Γηροκομείου στις 14/9/2018, με το προσωπικό του ιδρύματος. Περισσότερα για την ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ θα δημοσιεύσουμε προσεχώς στην αγαπημένη της εφημερίδα "Ανατολή". Παρακάτω δημοσιεύουμε το ψήφισμα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ (22  Οκτωβρίου  2018)

Το Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Οικουμενικής  Ομοσπονδίας
Κωνσταντινουπολιτών με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε σήμερα την
εις  Κύριον εκδημία, της:

Εκπαιδευτικού Μαρίκας Κοντοπούλου

Το Δ.Σ. εις ένδειξη τιμής και σεβασμού  προς την εκλιπούσα αποφάσισε:
1.  Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους της εκλιπούσας και όλη την Ομογένεια.  
2.   Να παραστεί με αντιπροσωπεία του στην εξόδιο  ακολουθία.
3. Να προβεί σε προσφορά στην μνήμη της υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.
4.  Να δημοσιεύσει το παρόν και την πολυετή και σημαντική της προσφορά στην Παιδεία της Πόλης, την Κοινωνική Φροντίδα και την  Ομογένεια, στα ενημερωτικά μέσα της Οι.Ομ.Κω.

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.



Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2018 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr