Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...




Η ‘καλή’ επικοινωνία των μεγαλυτέρων (εκπαιδευτικών και γονέων) είναι το μέσο για να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας, με στοιχεία όπως η ειλικρίνεια, η αναζήτηση δικαιοσύνης, οι πανανθρώπινες αξίες, που είναι απαραίτητα για την υπέρβαση της κρίσης.

Αυτά είναι κάποια από τα συμπεράσματα, της διάλεξης του δρα Ανδρέα Κανδαράκη, ψυχοπαιδαγωγού με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και συμβούλου οικογένειας.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών. Τον ομιλητή παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Κόλμαν.
Η διοίκηση του Συνδέσμου Ζωγραφειωτών διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην πνευματική διάσταση της δράσης του Συνδέσμου. Όμως τα μέλη και οι φίλου του Συνδέσμου Ζωγραφειωτών, δεν φαίνεται ν’ ανταποκρίνονται στις προσπάθειες της διοίκησης, αφού η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολύ μικρή.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε την παρουσία δύο πολύ αγαπητών παλαίμαχων Κωνσταντινουπολιτών εκπαιδευτικών, του κ. Ισαάκ Αναστασιάδη και του κ. Αλέκου Αλεξανδρίδη. Η παρουσία των δύο Δασκάλων, θα πρέπει να προβληματίσει τους νεότερους εκπαιδευτικούς, μελών και φίλων του Συνδέσμου, που απουσίαζαν από την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκδήλωση.
Παρά την μικρή συμμετοχή, η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ζωηρή και έδωσε την ευκαιρία να διατυπωθούν σκέψεις και προβληματισμοί, για διάφορες διαστάσεις του θέματος.