Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ



Ανακοίνωση από τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ίμβρου

Mε περίσσεια χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε, εκ μέρους όλης της Ιμβριακής Κοινότητας, στην τελετή έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-16, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 στ' Αγρίδια.
Μια νέα σελίδα, γεμάτη χαρά, συγκίνηση, ικανοποίηση, ελπίδα και αισιοδοξία γράφεται στο βιβλίο της Ιμβριακής Ομογένειας με την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Λυκείου και Γυμνασίου που ακολουθεί αυτή του Δημοτικού το 2013 και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Ίμβρο μετά από 50 χρόνια σιωπής, αλλά συγχρόνως και άσβεστης ελπίδας.
Επί πλέον δικαιώνεται και με τον καλύτερο τρόπο ο αγώνας, όλων αυτών των ανωνύμων ή επωνύμων ανθρώπων και των φορέων, που είτε με τις δωρεές τους είτε με την αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή τους, αφενός οραματίστηκαν την επανασύσταση και λειτουργία της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο νησί και αφετέρου ολοκληρώνουν και πραγματώνουν το όνειρο όλων των Ιμβρίων, τόσο αυτών που ζουν μόνιμα στο νησί, όσο και αυτών που ζουν στους τέσσερις ορίζοντες της Οικουμένης.
Καταλυτικός ήταν ο ρόλος των συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποφασιστική, καταλυτική και αναμφίβολα σημαντική η συμβολή των Πολιτικών Αρχών Τουρκίας και Ελλάδος και της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ευλόγησε τη μεγαλειώδη αυτή προσπάθεια, η οποία και ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.