Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) μάς καλεί να ενεργοποιηθούμε για να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, προκειμένου να διανεμηθούν σε ομογενείς Κωνσταντινουπολίτες, που η οικονομική κρίση τους έχει εξωθήσει στο όριο της εξαθλίωσης.
Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιεί εκδήλωση με προβολή ταινιών, όπου καλούμαστε να φέρουμε τρόφιμα (αντί εισιτηρίου). Μία παρόμοια εξόρμηση είχε πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό πέρσι, κι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Τις ώρες προβολής των ταινιών (αλλά και τις επόμενες μέρες, μετά από συνεννόηση), όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν τρόφιμα που θα έχουν προμηθευτεί οι ίδιοι ή θα έχουν συγκεντρώσει από συγγενείς και φίλους, για να ενισχύσουν αυτή τη προσπάθεια.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να σημειωθεί ότι η Οι.Ομ.Κω. αν και αθόρυβα, συνεχώς διευρύνει τα πεδία δράσεις της στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μηνάς Τσιτσάκος". Πρόσφατα εγκαταστάθηκαν σε χώρο της Οι.Ομ.Κω. επαγγελματικά ψυγεία και άλλος εξοπλισμός, για την συντήρηση και διανομή ευαίσθητων και νωπών τροφίμων, σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης σε είδη διατροφής. Ενώ σε άλλο χώρο (κατάστημα στη Κυψέλη) σύντομα θα λειτουργήσει εκθετήριο ενδυμάτων, για τη διανομή τους σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.
Στις δράσεις αυτές καθοριστικός είναι ο ρόλος των εθελοντών, από σωματεία - μέλη της Οι.Ομ.Κω. Όμως το έργο που πρέπει να γίνει είναι μεγάλο, οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν, γι' αυτό και οφείλουμε να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας. Παρακάτω δημοσιεύουμε την πρόσκληση για την προσεχή εκδήλωση.
 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Συγκέντρωση  Τροφίμων
Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών 

 Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής  αλληλεγγύης «ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΤΣΑΚΟΣ», που υλοποιεί η Οι.Ομ.Κω. μαζί  τα Μέλη Σωματεία της, από τις αρχές του 2014 για να υποστηριχθούν οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας, διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (Δημ.Σούτσου 46,στάση Μετρό Αμπελόκηποι) σπονδυλωτή προβολή ταινιών με έναρξη την ώρα 3.00 μ.μ.
Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων που θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη το Πάσχα. Η ανάγκη της συμβολής όλων μας είναι πολύ σημαντική.
Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τρόφιμα αντί εισιτηρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
3.00 μ.μ. «ΑΜΕΡΙΚΑ-ΑΜΕΡΙΚΑ» η θρυλική ταινία του Καππαδόκη Ηλία Καζάν
5.45 μ.μ. «Ρώτα την Καρδιά σου» του Yusuf Kurçuneli -  το Δράμα των Κρυπτοχριστιανών
7.45 μ.μ. «Η Εξορία» του Erol Özlevi – οι Απελάσεις Κωνσταντινουπολιτών το 1964.