Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
Αναζήτηση Εθελοντών για Παραγωγή Ψηφιακού Περιεχομένου
Μαθημάτων Δημοτικών Τάξεων

Η Οι.Ομ.Κω. τους τελευταίους 18 μήνες συνεργάζεται με το Κέντρο Διαδικτυακής Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού που διατίθεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων σε όλο τον κόσμο  (https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina). Στην αμέσως επόμενη περίοδο προγραμματίζεται η ανάπτυξη υλικού στα εξής μαθήματα που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα:

Μελέτη περιβάλλοντος (τάξεις δημοτικού 1-4)
Γεωγραφία (τάξεις δημοτικού 5-6)
Θρησκευτικά (τάξεις δημοτικού 3-6)

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν εθελοντικά στην  προσπάθεια αυτή, να επικοινωνήσουν στέλνοντας απαντητικό μήνυμα ή ακόμα τηλεφωνώντας στο 2107723556 τις πρωινές ώρες. Η εργασία αφορά την παραγωγή ψηφιακού υλικού (δείτε την ιστοσελίδα που αναφέρεται παραπάνω) και θα υπάρξει εκπαίδευση επί του θέματος πράγμα που σημαίνει απόκτηση πρακτικής εμπειρίας από τους εθελοντές σε ένα σύγχρονο μέσο διδασκαλίας.
Επιπλέον υπάρχει πρόθεση να αναπτυχθεί μάθημα στα Τουρκικά στην ύλη των Μαθηματικών που διδάσκονται στα σχολεία της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτό επίσης παρακαλούμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και στο αντικείμενο αυτό από γνώστες της Τουρκικής Γλώσσας με εμπειρία διδασκαλίας.
Με εκτίμηση
Νίκος Ουζούνογλου