Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΙΜΒΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
10/10/2012

Μέλη των προεδρείων και του συντονιστικού οργάνου των Ιμβριακών σωματείων παρευρέθηκαν σε δείπνο που παρατέθηκε απόψε προς τιμή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και της συζύγου του σε εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου, με τη συμμετοχή του προεδρείου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και ομογενών από την Κωνσταντινούπολη.
Το προεδρείο του Συλλόγου Ιμβρίων είχε την ευκαιρία να εγχειρίσει στον κ. Νταβούτογλου αντίγραφο του υπομνήματος που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Γκιουλ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ίμβρο τον Απρίλιο του 2012 και να τον προσκαλέσει στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Αθήνα, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε με ευχαρίστηση.
Η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, εντάσσεται στη συντονισμένη και συντεταγμένη διαδικασία συμμετοχής των φορέων εκπροσώπησης της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου στο διάλογο με τους πολιτειακούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της Τουρκίας.
Η συμμετοχή στο διάλογο αυτόν, όσον αφορά τα Ιμβριακά σωματεία, εγκαινιάστηκε το 2005 στην Ίμβρο κατά την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στο νησί και τη συνακόλουθη κοινή επίσκεψη των δύο προκαθημένων της  ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας αντίστοιχα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), κ.κ. Έλσας Παπαδημητρίου και Μουράτ Μερτζάν, επισημοποιήθηκε δε ως βασικό μέσο για την καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού πληθυσμού της Ίμβρου με βάση ρητή σύσταση που περιέχεται στο Ψήφισμα 1625/2008 της PACE για την Ίμβρο και την Τένεδο.  

Με τιμή
Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιμβρίων
Παύλος Σταματίδης, Πρόεδρος Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.