Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑ

 ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Σπουδαίες μέρες για το Μπέλλες και τα χωριά του μέσα στο φθινοπωρινό κατακαλόκαιρο 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπληρώνοντας την υπόσχεση του προς τον επιχώριο επίσκοπο Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, αλλά και τον Ηγούμενο της Ξενοφώντος κ. Αλέξιο, σερραίο στην καταγωγή, βρέθηκε στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου παρέμεινε από 20 Οκτωβρίου μέχρι την 25 Οκτωβρίου οπότε αναχώρησε για την Σιάτιστα και χρησιμοποίησε την Μονή και ως κατάλυμα.

Εντύπωση προκάλεσε στους επισκέπτες η απόλυτη τάξη και αυστηρότητα εισόδου στην Μονή και στο νέο Καθολικό αυτής. Η διαπίστευση και είσοδος γινόταν μόνο με κάρτες διαφορετικού χρώματος (άλλες για την είσοδο στο προαύλιο, άλλες για τον γυναικωνίτη και άλλες για τον ιερό Ναό. Διακρίναμε επιχειρηματίες (λχ Εμφιετζόγλου), επώνυμους αθηναίους, ανθρώπους της διπλωματίας (πρέσβης κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης συνομιλητής στον ΟΗΕ της Ελλάδος για την υπόθεση με την FYROM), δεκάδες αρχιερείς που παρήλασαν από το Μοναστήρι για να συναντήσουν τον Πατριάρχη αλλά και το σύνολο των μελών της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου 'Ορους η οποία σύσσωμη συμμετείχε στα γεγονότα, αφού το μοναστήρι, στο οποίο ηγουμένη είναι η μοναχή Ιακώβη, ανήκει πνευματικά στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου 'Ορους.
Η Ανατολή βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα και στα γραφικά Άνω Πορόια, τα οποία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης και κάλεσε με θερμά λόγια τους ιερείς της Μητροπόλεως οι οποίοι παρευρέθηκαν σε σύναξη του κλήρου, να επισκεφθούν την Πόλη μια Αρχή της Ινδίκτου των επόμενων ετών και να παρακολουθήσουν την προσκύνηση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στον Άγιο Γεώργιο.
Δημήτρης Π. Τόλιος
  
ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

 
 ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ       
 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΡΟΙΩΝ