Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΡΚΙ - ΟΙΟΜΚΩ

Δελτίο Τύπου Κοινής Συνεδρίασης ΣΥΡΚΙ-ΟIΟΜΚΩ
21/03/2012

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) συνεδρίασε την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 στην έδρα του παρουσία  αντιπροσωπείας της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ). 
Κατά την συνεδρίαση υπήρξε λεπτομερής αλληλοενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Πολίτικη Ομογένεια στο σύνολο εντός και εκτός της Πόλης ενώ συζητήθηκαν και με την ΟιΟΜΚΩ όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνδέσμου. Ειδικότερα  εξετάστηκαν τα ακόλουθα θέματα:
- Η  υποστήριξη της Ομογενειακής Παιδείας με έμφαση την προσχολική και αστική εκπαίδευση και προγραμματισμό ενεργειών για τον σκοπό αυτό.
- Η συνέχιση των προσπαθειών αξιοποίησης υπέρ της Ομογένειας των Σχολικών Ακινήτων που δεν λειτουργούν. Στα πλαίσια αυτά θα συνεχιστεί η αποτύπωση και οι υποστηρικτικές ενέργειες για την συντήρηση των Κοινοτικών ακινήτων.
- Η  πολύπλευρη υποστήριξη της Παιδούπολης της ν. Πρώτης την επόμενη περίοδο και η οργάνωση θερινού σχολείου από κοινού για τους νέους της Ομογένειας  της Πόλης  και τις χώρες του εξωτερικού.
- Δημιουργία γραφείου υποστήριξης και ενημέρωσης ανθρώπων που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Πόλη.
- Την ανάληψη από κοινού δράσης για την υλοποίηση προγράμματος για την δημογραφική καταγραφή Πολιτών που ζουν σε όλες τις χώρες.
- Την συνέχιση της παροχής εθελοντικής εργασίας από νέους για καταγραφή και συντήρηση βιβλιοθηκών, αρχείων καθώς επίσης και της παροχής κοινωνικής αρωγής προς τους αναξιοπαθούντες από νέους εθελοντές.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν συγκεκριμένα μέτρα στα επιμέρους θέματα και τα οποία θα εφαρμόσουν στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο ενωτικοί  φορείς των Κωνσταντινουπολιτών.