Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Κοπή βασιλόπιτας με νέα Εφοροεπιτροπή στο Μέγα Ρεύμα

 


Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε στον περίλαμπρο Ιερό Ναό μας Θεία Λειτουργία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητάς μας. Με τον Δεσπότη μας συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Μέγας Κατηχητής κ. Χρύσανθος, Ιερατικώς Προϊστάμενός μας και διακόνησε ο Πανοσιολ. Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων κ. Καλλίνικος. Εκκλησιάστηκαν πάρα πολλοί ενορίτες μας, καθώς επίσης και αρκετοί προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πόλης και του εξωτερικού.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική μας Αίθουσα η ευλογία και η κοπή της αγιοβασιλόπιττας, από τον Αρχιερατικώς μας Προϊστάμενο, τον οποίον πλαισίωνε ο Ιερός Κλήρος.

Το χρυσό φλουρί έλαχε στο κομμάτι της Κοινότητάς μας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μέλη των νεοκλεγεισών Εφοροεπιτροπών γειτονικών Κοινοτήτων και πολύς κόσμος.

Ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη με εγκαρδιότητα και ευχαρίστησε θερμότατα την απερχόμενη Εφοροεπιτροπή, υπό την προεδρία του πολύ δραστήριου κ. Γιώργου Παπαλιάρη. Στη συνέχεια παρουσίασε και ευλόγησε την νέα Εφοροεπιτροπή, η οποία ανέδειξε πριν από λίγες ώρες Πρόεδρο της Κοινότητάς μας την εκλεκτή και αγαπητή κα Ντόρα Διακρούση. Οι ευλογίες του Δεσπότη μας επεκτάθηκαν κατ’ αξίαν και προς την ακούραστη και ενεργητική Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητάς μας, υπό την προεδρία της κας Λωξάνδρας Δημοπούλου. 

 


Η αντιφώνηση της νέας Προέδρου της Κοινότητάς μας κας Ντόρας Διακρούση έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα, τα οποία συνοδεύτηκαν από την ζωντανή μουσική της ορχήστρας μας και από τα γλυκά χαμόγελα των μικρών μας φίλων που, με τα στολισμένα με λογιών- λογιών ζωγραφιές προσωπάκια τους, διασκέδασαν περισσότερο από όλους…!

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση -αποκορύφωμα της οποίας ήταν η προσφορά ενός εντυπωσιακού πρωτοχρονιάτικου γλυκίσματος τεσσάρων επιπέδων- και ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Η Κοινότητά μας εύχεται από καρδιάς σε όλη την οικουμένη και στους απανταχού Μεγαρευμιώτες -για τους οποίους κόψαμε και φέτος ένα κομμάτι από την αγιοβασιλόπιττά μας- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

 

 


ΑΝΑΤΟΛΗ: 33 Χρόνια Ταυτισμένη με την Πολίτικη Ρωμηοσύνη

 Την πρόσφατη ιστορία και τα σημαντικά γεγονότα  που καθόρισαν την Πολίτικη Ρωμηοσύνη, όπως αυτά καταγράφηκαν στις σελίδες της «Ανατολής» παρουσιάζει ο Γρηγόρης Κεσίσογλου, στην διάλεξη – προβολή, στο πλαίσιο της σειράς «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» του Σισμανόγλειου Μεγάρου. Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει πολλά ‘άγνωστα’ ή και ξεχασμένα στοιχεία για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης.

 https://www.youtube.com/watch?v=-x7kyyEuOXg&t=1449s