Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥ.Ρ.Κ.Ι για τις εκλογές στα ευαγή ιδρύματα:

Αισίως ολοκληρώθηκαν οι Κοινοτικές μας εκλογές και αναδείχθηκαν οι νέες επιτροπές στις τρις εκλογικές περιφέρειες της Πόλης καθώς και της Ίμβρου.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την αποστολή των αποτελεσμάτων από τις εφορευτικές επιτροπές, οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων στην Πόλη και στην Ίμβρο ανταποκρίθηκαν άμεσα και απέστειλαν σε κάποιες κοινότητες τον λεγόμενο στην Τουρκική «mazbata», δηλαδή το σχετικό υπογεγραμμένο πρακτικό ή πρωτόκολλο, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα αποστείλει και στις υπόλοιπες, τηρώντας τις σχετικές οδηγίες, που τους έδωσε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, κάτι το οποίο μας υποχρεώνει ως ΣΥ.Ρ.Κ.Ι. να ευχαριστήσουμε τις τοπικές διευθύνσεις καθώς και τους εργαζομένους για την άψογη συμπεριφορά τους μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών θεσμών.


Είναι πολιτικά φυσικό να υπάρξουν αντιθέσεις, αντιρρήσεις ή και ενστάσεις από άτομα των αντίπαλων ψηφοδελτίων. Αυτό είναι κατανοητό μέσα στις δημοκρατικές διαδικασίες και μας βρίσκουν σύμφωνους.
Όμως, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι ενέργειες ενστάσεων με διχαστικό λόγο, με εκφράσεις που οδηγούν σε αδιαφανείς και μη αιτιολογημένες καταγγελίες, με προσωπικές αιχμές, με αρνητικές συνέπειες που επιφέρουν στην Ομογένειά μας. Είναι καταδικαστέοι από το σύνολο της Ρωμαίικης κοινότητας για τις αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές τους πράξεις που υπονομεύουν την ενότητα της Κοινότητος μας όταν ιδιαίτερα γίνουν γνωστές οι μεθοδεύσεις τους που σκοπό έχουν την παραμονή τους σε Κοινότητες ή Ιδρύματά μας.

Πραγματικά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της εγωπάθειας ορισμένων οι οποίοι αδυνατούν να καταλάβουν το κακό το οποίο προξενούν όταν βρίσκονται επί δεκαετίες στους ρόλους αυτούς, παρεμποδίζοντας έτσι άλλους νεότερους να αναλάβουν τα ηνία ακολουθώντας την λεγόμενη «αρχή της συνεχείας».
Πιστεύουμε στο τέλος ότι η φρόνηση και η αγαθή προαίρεση θα επικρατήσουν για το καλό της Ομογένειάς μας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που εργάσθηκαν και συνέβαλλαν στην άψογη ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

Με την ευκαιρία, τέλος, της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους απερχόμενους επιτρόπους, να τους παρακαλέσουμε να βρίσκονται κοντά στην Κοινότητα, ενώ τους επερχόμενους να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο που θα προσφέρουν το οποίο θα είναι έργο αγάπης, δημιουργίας και προόδου.
Καλή Χρονιά!



ΑΝΑΤΟΛΗ: 33 Χρόνια Ταυτισμένη με την Πολίτικη Ρωμηοσύνη

Την πρόσφατη ιστορία και τα σημαντικά γεγονότα  που καθόρισαν την Πολίτικη Ρωμηοσύνη, όπως αυτά καταγράφηκαν στις σελίδες της «Ανατολής» παρουσιάζει ο Γρηγόρης Κεσίσογλου, στην διάλεξη – προβολή, στο πλαίσιο της σειράς «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» του Σισμανόγλειου Μεγάρου. Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει πολλά ‘άγνωστα’ ή και ξεχασμένα στοιχεία για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης.

https://www.youtube.com/watch?v=-x7kyyEuOXg&t=1433s