Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..!

 Αγαπητοί μας αναγνώστες ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Στα 32 χρόνια εκδοτικής ζωής της «Ανατολής» η προτεραιότητα ήταν στην ενημέρωση του κοινού μας.

Πρόσφατα για τις ανάγκες μιας διδακτορικής διατριβής μάς ζητήθηκε να διαθέσουμε το αρχείο μας. Ανατρέχοντας στα παλαιά τεύχη της Ανατολής διαπίστωσα με κάποιο ξάφνιασμα, ότι αυτά τα 32 χρόνια καταγράψαμε στις στήλες μας αμέτρητα γεγονότα που αφορούν τον Ελληνισμό της καθ’ ημάς Ανατολής. Θα μπορούσαμε να εκδώσουμε τόμους βιβλίων σύγχρονης ιστορίας, με τα δημοσιεύματα των 32 χρόνων. Μια ιστορία που δεν είναι καταγεγραμμένη συγκεντρωμένα σε μια πηγή. Διότι καταγράψαμε γεγονότα τα οποία για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ήταν αδιάφορα ή τριτεύοντα.

Όμως αυτή η «Ιστορία» είναι η δική μας ιστορία. Των ανθρώπων που κατάγονται από τις πατρίδες της Ανατολής, όπως την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Ιωνία, την Πισιδία, την Βιθυνία, την Λυκία, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Ανατολική Θράκη...

 

Μετά από 32 χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι αλλαγές που επέφεραν στον τρόπο επικοινωνίας, επιβάλλουν να κάνουμε ένα άλμα. Διότι όπως αναφέραμε στην αρχή, προτεραιότητα μας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού μας.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την διαδικτυακή «Ανατολή».

Ο ιστότοπος μας www.anatolinet.gr  φιλοδοξεί να συνεχίσει την αποστολή της έντυπης «Ανατολής», δηλαδή να γίνει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής. Αυτή τη φορά μάλιστα, έχοντας την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας.

Ο ιστότοπος θα παρέχει την δυνατότητα οι αναγνώστες μας να διαβάζουν ό,τι θα διάβαζαν στην έντυπη «Ανατολή», και πολλά περισσότερα που δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα, λόγω του περιορισμένου χώρου των χάρτινων σελίδων.

Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του ιστότοπου, είναι ότι οι αναγνώστες θα διαβάζουν άμεσα τα δημοσιεύματα, όταν αυτά είναι έτοιμα για δημοσίευση, χωρίς την χρονική απόσταση που επιβάλλει η μηνιαία περιοδικότητα της έντυπης «Ανατολής».

 

Στα 32 χρόνια η «Ανατολή» πορεύτηκε με την συνδρομή των αναγνωστών της. Εάν δεν υπήρχαν οι συνδρομητές μας που καταβάλλουν την συνδρομή τους, σε αρκετές περιπτώσεις προσφέροντας και «φιλική συνδρομή ενίσχυσης», δεν θα ήταν εφικτό να καλύψουμε το σύνολο των εξόδων έκδοσης με δική μας δαπάνη.

Άλλωστε πρέπει να είναι κατανοητό ότι η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν οικονομικό κόστος. Αυτό το κόστος είναι μεγαλύτερο για ένα μέσο ενημέρωσης όπως η «Ανατολή», επειδή ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν κυρίως μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Γι’ αυτό ο ιστότοπος της «Ανατολής» σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε η πρόσβαση στα δημοσιεύματα να είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της εφημερίδας και σε όσους θα γίνουν συνδρομητές στην διαδικτυακή «Ανατολή».

Στον ιστότοπο θα υπάρχουν και δημοσιεύματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση όσοι επισκέπτες δεν είναι συνδρομητές.

Στον διαχωρισμό αυτό, η φιλοσοφία μας είναι όσα δημοσιεύματα συντάσσονται από τους συντάκτες και συνεργάτες της «Ανατολής» να είναι διαθέσιμα μόνο στους συνδρομητές μας. Όπως συμβαίνει και με την έντυπη συνδρομητική «Ανατολή». Άλλωστε ο σκοπός του ιστότοπου πρωτίστως είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενημέρωσης των συνδρομητών μας.

 

Όπως σε κάθε καινούργιο εγχείρημα στον χώρο της ενημέρωσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ιστότοπος της «Ανατολής» θα έχει ατέλειες και τεχνικές αδυναμίες. Παρακαλούμε θερμά όποιες εντοπίζεται να μας τις γνωστοποιείτε με ένα μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@anatolinet.gr ή anatoli-@otenet.gr

Οι συνδρομητές της έντυπης «Ανατολής» που έχουν τακτοποιημένες τις συνδρομές τους μπορούν να εγγραφούν άμεσα ως συνδρομητές στον ιστότοπο, στέλνοντας ένα μήνυμα στις παραπάνω ηλ. διευθύνσεις ή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρουν στην σελίδα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Θέλω να γίνω συνδρομητής» (επάνω δεξιά) » https://anatolinet.gr/membership-account/subscription-levels/ .

Οι αιτούντες θα λαμβάνουν τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλ. διεύθυνση τους.

Για όποιες απορίες ή προβλήματα υπάρχουν μπορείτε να μας στέλνετε μήνυμα.

Από την ίδια σελίδα «Συνδρομών» https://anatolinet.gr/membership-account/subscription-levels/ μπορούν να εγγραφούν οι νέοι συνδρομητές, για όποιο διάστημα το επιθυμούν.

Να διευκρινίσουμε ότι οι συνδρομητικές σελίδες του ιστότοπου, θα είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους έχουν καταβάλλει την συνδρομή τους και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην εκδοτική μας προσπάθεια.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ λοιπόν, και μην ξεχνάτε ότι επιθυμούμε τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις, τα σχόλια σας, ούτως ώστε ο ιστότοπος να φτάσει σε ένα επίπεδο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

 

Γρηγόρης Κεσίσογλου