Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ «ΠΑΛΜΑΤΙΑΝΟΙ ΙΠΠΟΙ» ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ




Ο συνεργάτης της «Ανατολής» από την Σινασό της Καππαδοκίας κ. İbrahim Yücel, συντάκτης της στήλης «Γράμμα από την Σινασό» και διαχειριστής της ιστοσελίδας «Pax Cappadocia», πριν μερικές μέρες φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Hacı Bektaş Veli στη πόλη Νέβσεχιρ.

Tην πρόσκληση απηύθυνε ο αναπληρωτής καθηγητής δρ. Lütfi Buyruk της Σχολής Τουρισμού και το θέμα της ήταν το άρθρο «Παλματιανοί Ίπποι» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη στήλη «Γράμμα από την Σινασό».
Στο άρθρο γίνεται λόγος για τα ιπποτροφεία και τον εκπαιδευτή αλόγων, ονόματι Παλμάτη (ή Παλμάτιο), ο οποίος έζησε στην Καππαδοκία της Βυζαντινής περιόδου και τους Παλματιανούς ίππους που παίρνουν θέση στις αυτοκρατορικές επιδείξεις, και οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή για να αποκαλείται η Καππαδοκία «Περιοχή των Ωραίων Ίππων».
Ο Buyruk είπε: «Πιστεύω ότι τέτοιες συζητήσεις θα συμβάλλουν σημαντικά, πρώτα στην Καππαδοκία, σε όλους τους συμμετέχοντες. Επιθυμούμε όσο βρίσκουμε ευκαιρία να επαναλαμβάνουμε τις κουβέντες με τους τελειόφοιτους μας, που σύντομα θα τους δούμε ως ξεναγούς στον χώρο του τουρισμού».

Να συμπληρώσουμε ότι στο «Γράμμα» του İbrahim Yücel που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος της «Ανατολής», ο συντάκτης ξεκινώντας από μια τοιχογραφία σε αρχοντικό της Σινασού ταξιδεύει στον χρόνο και τον χώρο, για να λύσει ένα μυστήριο. Τα ταξίδι αυτό θα τον οδηγήσει σε έναν προορισμό έκπληξη, όπου εντυπωσιάζει το διαχρονικό αποτύπωμα του ελληνικού πολιτισμού.



…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr