Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΜΑΡΚΟ ΠΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΣΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥΠρο λίγων ημερών λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση για την παρουσίαση ενός βιβλίου, που αναφέρεται σε μια πολύ σημαντική φυσιογνωμία της Ρωμηοσύνης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Με χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου που έγραψα, για τον προπάππο μου Μάρκο Πασά (Πιτσιπιό).
Του έγκριτου Ιατρού χειρουργού, Πρύτανη, Γερουσιαστή, ιδρυτή της Τούρκικης Ερυθράς Ημισελήνου, και πάνω από όλα ενός ανθρώπου με Α κεφαλαίο. Μεγαλούργησε κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην κοινωνική ζωή, στην εκπαίδευση, και τον πολιτισμό της Τουρκίας.  Στη διάρκεια της ζωής του, βρισκόταν πάντα σε θέσεις ευθύνης, και απέκτησε πολλά αξιώματα και διακρίσεις.  Παραμένει μέχρι και σήμερα, 131 χρόνια από το θάνατό του, ζωντανός θρύλος σε όλη την Τουρκική επικράτεια, για το έργο του, αλλά και για την περίφημη έκφραση «πές τον καημό σου στον Μάρκο Πασά».
Μετά από πολύχρονη έρευνα, κατάφερα να γράψω ένα βιβλίο λεύκωμα αφιερωμένο σε αυτόν για την ζωή και το έργο του, αρχικά στην Τούρκικη γλώσσα.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά, γιατί θεώρησα ότι ο Μάρκος Πασάς αξίζει να γίνει γνωστός και στην χώρα που τον γέννησε, ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς. 
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ημέρα Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 18.30.
Θα είναι τιμή μου να παρευρεθείτε.

Δέσποινα Παπαδοπούλου Ανάτς

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr