Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ

Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ» που εκδίδεται στην Αυστραλία και η αναδημοσίευση της είδησης στην τουρκική ιστοσελίδα AHVAL από τον Δυτικοθρακιώτη δημοσιογράφο Evren Dede, (https://ahvalnews.com/tr/patrik-bartholomeos/ruhban-okulunun-eylule-kadar-acilmasini-bekliyorum) αποτέλεσαν την βάση για να συζητείται έντονα τις τελευταίας ημέρες η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι αναμένει την επαναλειτουργία της Σχολής μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση μας και ως φαίνεται ήταν βάσιμες οι εκτιμήσεις που καταγράψαμε εκεί (Παρακάτω ο σχετικός σύνδεσμος).
Αν και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το θέμα αυτό, ένα βασικό είναι εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν ζήτησε «ανταλλάγματα» για την επαναλειτουργία της Σχολής. Ένα ερώτημα στο οποίο ενδεχομένως θα απαντήσει ο χρόνος και τα γεγονότα.
Γρηγόρης Κεσίσογλου

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής. Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr