Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




H A. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Απριλίου, με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 16:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, και διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση των ζητημάτων της Ομογένειας και του Πατριαρχείου, έθεσε, προφορικώς και γραπτώς, τα ζητήματα τα οποία ακόμη εκκρεμούν.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τον Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων κ. Adnan Ertem, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητός του.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε στην Αίθουσα την συνοδεία του και συγκεκριμένα τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, τον Αρχιμ. Ιωακείμ Μπίλλη, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τον κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και τον κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίηκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, τους οποίους και παρουσίασε στον κ. Πρόεδρο.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες.

(Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου)
Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας 



ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr