Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ
Νέα Σμύρνη, 10/06/2015

Ο Σύλλογος Ιμβρίων καταδικάζει την απεχθή αυτή επίθεση και καλεί τις επίσημες αρχές να εντείνουν τα μέτρα προστασίας των θρησκευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ελληνικής Ομογένειας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

Η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Χαλκηδόνας στην Κωνσταντινούπολη ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες στην ελληνική ομογένεια της Τουρκίας από άλλες εποχές. Έχοντας βιώσει ανάλογο περιστατικό πριν λίγα χρόνια και στην Ίμβρο, με τη βεβήλωση του νεκροταφείου της Παναγίας, διαπιστώνουμε με λύπη ότι κάποιοι επιμένουν αμετανόητοι να εκπέμπουν μηνύματα μίσους και σκοταδισμού.
Ο Σύλλογος Ιμβρίων καταδικάζει την απεχθή αυτή επίθεση, ζητάει τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών και καλεί τις επίσημες αρχές να εντείνουν τα μέτρα προστασίας των θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ελληνικής Ομογένειας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.
Τέλος, εκφράζει τη θερμή του συμπαράσταση στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκηδόνος Καθ. κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο και, δι’ αυτών, στο σύνολο των εκεί συμπατριωτών μας.
Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία πράξη μισαλλοδοξίας σε βάρος της τόσο ταλαιπωρημένης ελληνορθόδοξης κοινότητας της Τουρκίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΡΙΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΑΔΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ