Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Ο κ. Δημ. Γκελντής

Στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί, δημοσιεύεται η πληροφορία για ένα τέχνασμα των τουρκικών αρχών, με το οποίο παρεμποδίζεται και ουσιαστικά απαγορεύεται η πρόσβαση των ομογενών με ελληνική υπηκοότητα στις κτηματολογικές υπηρεσίες στην Τουρκία, για να μην μπορούν να διεκδικήσουν ακίνητα ιδιοκτησίας τους, που έχουν δημευτεί ή καταπατηθεί.


Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκελντής, που χειρίστηκε νομικά την υπόθεση των Α/φων Φωκά κατά Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και κέρδισε την δίκη, με τις καταγγελίες του προς την Επιτροπή Διεύρυνσης (Ε.Ε. – Τουρκία), αναδεικνύει αυτό το τέχνασμα. Η πιο πρόσφατη ενέργεια του κ. Δ. Γκελντή ήταν η επιστολή που έστειλε στις 2/11/2010, στον Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Stefan Fule. Ο κ. Γκελντής στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον μηχανισμό που εφηύραν οι τουρκικές αρχές για να απαγορεύσουν στους Έλληνες υπηκόους την πρόσβαση στα αρχεία των κτηματολογίων.
Στις 29 Νοεμβρίου 2010, η Επιτροπή Διεύρυνσης δια του κ. Jean Christophe Filori, απάντησε στην επιστολή του κ. Δ. Γκελντή. Σε αυτή εκφράζεται το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για την πιστή τήρηση από την Τουρκία των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η καταγγελία του κ. Δημ. Γκελντή, η απάντηση του κ. Jean Christophe Filori και όλα τα στοιχεία για την απαγόρευση των τουρκικών αρχών, δημοσιεύεται στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.