Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μας «διέψευσε» ο Υφυπουργός!


Τελικά επισκέφτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας μας στην Πόλη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Muhterem Ince, ο οποίος είναι πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Υπουργείου, που έχει την αρμοδιότητα για θέματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στον ιστότοπο μας www.anatolinet.gr είχαμε επισημάνει ότι ο Υφυπουργός ενώ τους τελευταίους πέντε μήνες επισκέφτηκε δύο φορές τους προέδρους του Αρμενικού νοσοκομείου Surp Pırgiç και του ομογενειακού Βαλουκλή, Bedros Şirinoğlu και Κώστα Ιωννίδη, αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη, δεν είχε επισκεφτεί τον Παναγιώτατο και αιρετούς ομογενειακούς παράγοντες.

Οι επαφές του Υφυπουργού έχουν ως βασικό θέμα τον εκλογικό κανονισμό για τις διοικήσεις των ευαγών ιδρυμάτων, που «μαγειρεύει» η κυβέρνηση της Τουρκίας. Μάλιστα είχαμε σχολιάσει το γεγονός ότι ο Υφυπουργός δεν συναντήθηκε με ομογενειακούς παράγοντες.

Να λοιπόν, που ο Υφυπουργός μας «διέψευσε» και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εκπροσώπους του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ)!

Εάν κρίνουμε από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κυρίως στον Αρμενικό τύπο, στις συναντήσεις του ο Υφυπουργός με παράγοντες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, δεν ανοίγει τα χαρτιά του και απλά ακούει!

Μόνο για τις συναντήσεις του με τους Bedros Şirinoğlu και Κώστα Ιωννίδη δεν έχουμε εικόνα, καθότι δεν παραβρέθηκαν άλλα μέλη των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων και δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα τι συζήτησαν.

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ, για τις διογκούμενες αντιδράσεις κατά του επερχόμενου εκτρώματος – εκλογικού κανονισμού. Το ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο μας www.anatolinet.gr στα άρθρα του οποίου έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές της «Ανατολής».

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ενημέρωση που λάβαμε από τον ΣΥΡΚΙ σχετικά με την συνάντηση:

 

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Muhterem Ince, μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου του πραγματοποίησε την δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη, από την αρχή του έτους, στο Φανάρι, όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και θεσμικούς φορείς της Ρωμαίικης Κοινότητας. Παρών στην συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και μέλη του Δ.Σ. όπου έθεσε θέματα σχετικά και με το εκλογικό καταστατικό των Κοινοτήτων. Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την διενέργεια εκλογών στα μειονοτικά Βακούφια και την ανανέωση των Εφοροεπιτροπών τους, με έμφαση στον υπό μελέτη εκλογικό κανονισμό.»

 

 

Ο σύνδεσμος για το άρθρο μας «Το ‘βαθύ’ κράτος έχει λόγο στον Κανονισμό», όπου αναφερόμαστε στις προηγούμενες επαφές του Υφυπουργού με μειονοτικούς παράγοντες:

 https://anatolinet.gr/to-vathy-kratos-echei-logo-ston-kanonismo/