Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ


Παρακάτω δημοσιεύουμε δελτίο τύπου που λάβαμε, για μια σημαντική εξέλιξη, από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

Να σημειώσουμε ότι στην Εταιρεία προεδρεύει η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, Κωνσταντινουπολίτισσα επιστήμονας, με μακρά πορεία και περγαμηνές στον επιστημονικό της τομέα αλλά και στην κοινωνική ζωή.

Η υπό την προεδρία της κας Ιωαννίδου Μουζάκα, Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, φέτος πρόκειται να πραγματοποιήσει διεθνές συνέδριο μαστολογίας, στο οποίο έχουμε αναφερθεί από τις στήλες της «Ανατολής»:

 

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουν ότι η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία συντόνισε τις δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, από τις 9 Φεβρουαρίου 2022 είναι η Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Με την ευκαιρία αυτής της ανακήρυξης, η Καθ. κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ανέφερε ότι «η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, αγκάλιασε τις δράσεις μας σε 7 Ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες έθεσε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και ένωσε τις δυνάμεις της μαζί μας, ώστε να διαδοθεί από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και πρόσθεσε ότι είναι μια ευτυχής συγκυρία να συναντάς στη ζωή σου ανθρώπους με ήθος και όραμα και πραγματικά θεωρεί «δώρο» την συνάντησή της με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η στήριξη των προσπαθειών μας εκ μέρους της, πηγάζει από την βαθιά προσωπική της ανάγκη να συμβάλλει ως γυναίκα σε μια συλλογική προσπάθεια με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο, να ενώσει τη φωνή της μαζί μας και μαζί με όλες τις γυναίκες, μέχρι να βγάλουμε «νοκ άουτ» τον καρκίνο του μαστού».

Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την ουσιαστική στήριξη του αγώνα μας, για την πίστη της στους σκοπούς και τα ιδανικά της Εταιρείας μας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και επικυρώνει την 42χρονη συνεχή παρουσία και προσφορά της ΕΕΜ στον Επιστημονικό και Κοινωνικό “στίβο” στην Ελλάδα και στον Διεθνή χώρο.

Πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό είναι προστιθέμενη αξία για την πορεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Με τιμή

Η Πρόεδρος,

Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

Η Γενικός Γραμματέας,

Δρ Αντιγόνη Πουλτσίδη