Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Όπως έγινε γνωστό στην ιστορική Μονή της Χώρας, στις 30 Οκτωβρίου 2020, με την συμμετοχή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα τελεστεί η πρώτη ισλαμική προσευχή.

Η Μονή της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, πριν από ένα χρόνο με «δικαστική απόφαση» άλλαξε καθεστώς χρήσης και μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί. Η απόφαση δεν είχε εκτελεστεί για πολλούς μήνες, μέχρι την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μετά από αυτή την, πρωτοφανούς μεγέθους, προσβολή του πολιτισμού, ο πρόεδρος Ερντογάν στις 20 Αυγούστου 2020 υπέγραψε την απόφαση για να παραδοθεί η Μονή της Χώρας στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, προκειμένου να λειτουργήσει ως τζαμί.

Όπως πληροφορεί δημοσίευμα της Hürriyet, τα μοναδικά μωσαϊκά και οι αγιογραφίες θα σκεπαστούν με κουρτίνες, για την τοποθέτηση των οποίων γίνονται «έργα», με άγνωστες συνέπειες στην αρτιότητα του μνημείου.

Περισσότερα για την κατάσταση των Χριστιανικών μνημείων που πρόσφατα μετατράπηκαν σε τζαμί, προσεχώς στην εφημερίδα «Ανατολή».

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ …Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού. Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 25 Ευρώ.

 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2020 – 2021, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr

Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

 

 

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.

Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr