Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ




Μετά την Εισαγγελία Τσανάκκαλε, δελτίο τύπου για την δολοφονία του ομογενούς Ζαφείρη Πιγνάρη, στην Ίμβρο, εξέδωσε και το τοπικό αρχηγείο της Χωροφυλακής.
Το δελτίο τύπου είναι πιο αναλυτικό σε ό,τι αφορά τους δράστες του στυγερού εγκλήματος, τα κλοπιμαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αλλά και για την ποινική δίωξη των δραστών.

Επίσης έχει την σημασία του ότι η Χωροφυλακή που διεξάγει τις ανακρίσεις χαρακτηρίζει το έγκλημα ως «Λεηλασία και εκ προμελέτης δολοφονία».
Από τα στοιχεία που παρατίθενται, φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές της χώρας έδρασαν συντονισμένα και πέρα από τα όρια του νομού Τσανάκκαλε. Η αποφασιστική στάση των αρχών θα συμβάλλει για να επανακάμψει η ψυχραιμία και να επανέλθει η ηρεμία μεταξύ των ομογενών κατοίκων του νησιού. Όμως το τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη την επομένη του εγκλήματος, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ομογενούς, δημιούργησε ένα κλίμα ταραχής, θυμίζοντας όχι και τόσο μακρινές σκοτεινές εποχές στο νησί.
Σε συνομιλία που είχαμε με παράγοντες της Ιμβριακής κοινότητας δεν συσχετίζουν τα δύο γεγονότα και αναμένουν να διαλευκανθούν πλήρως και οι συνθήκες του δυστυχήματος.
Παρακάτω δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα από το δελτίο τύπου της Χωροφυλακής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Λεηλασία και εκ προμελέτης δολοφονία

Την 13η Μαΐου 2019 κατά την ώρα 18.00 στη περιοχή Γενη Μαχαλέ Ζαριφέ Τεπέ, εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην αγροικία που χρησιμοποιούσε ως κατοικία, ο Ζαφίρ ΠΙΝΑΡ, κτυπημένος και δεμένος χειροπόδαρα με πλαστικές χειροπέδες.
Η ειδική ομάδα που συστάθηκε από το Αρχηγείο Χωροφυλακής Τσανάκκαλε σχετικά με το συμβάν Λεηλασίας και Εκ Προμελέτης Δολοφονίας, εντόπισε 8 ύποπτα άτομα. Με εντολή του Εισαγγελέα Γκιοκτσέαντα την 22α Μαΐου 2019, η ειδική ομάδα που συστάθηκε από το Αρχηγείο Χωροφυλακής Τσανάκκαλε, για την σύλληψη των υπόπτων του περιστατικού της Λεηλασίας και Εκ Προμελέτης Δολοφονίας, μετά από παρακολούθηση πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις και συνέλαβε στην επαρχία Γκιοκτσέαντα του νομού Τσανάκκαλε 5 άτομα, ονόματι Α.Α.. Α.Κ., M.S., A.B., και B.C.B. επίσης στο νομό Ιστανμπούλ 3 άτομα, ονόματι E.B., E.B., και K.A., συνολικά 8 άτομα. Οι 3 ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Ιστανμπούλ μεταφέρθηκαν στην επαρχία Γκιοκτσέαντα.
Στην έρευνα που έγινε στις οικίες και επί των υπόπτων ευρέθησαν και κατασχέθηκαν από τις δικαστικές αρχές τα εξής:
- 1 περίστροφο χωρίς μάρκα και αύξοντα αριθμό.
- 1 όπλο Colt Automic διαμέτρου 25 χιλ. με αριθμό 241488
- 2 αεροβόλα όπλα
- 3 γεμιστήρες
- 97 φυσίγγια για αεροβόλο όπλο
- 15 φυσίγγια όπλο Colt Automic διαμέτρου 25 χιλ.
- 1 ρολόι τσέπης
- 5.800 ΕΥΡΩ
- 100 ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ
- 3820 Λίρες.Τ.
- 1 χρυσό βραχιόλι
- 1 δακτυλίδι
- 5 κινητά με πλήκτρο
- 5 έξυπνα κινητά
- 1 φλας μνήμη
- 14 μαύρες πλαστικές χειροπέδες
- 1 διαβατήριο
- 1 κινητό τηλέφωνο Samsung S10
- 1 κυάλι
- 1 πορτοφόλι
- 1 θήκη όπλου
- 1 σακκίδιο πλάτης
- 1 πουκάμισο
- 1 τισέρτ
- 1 παντελόνι
- 1 ελληνικό νόμισμα
- 7 κάρτες sim
Μετά την ανάκριση και κατάθεση των 8 υπόπτων, με εντολή της Εισαγγελίας οι 4 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι ονόματι E.B., K.A., M.S. και A.B στις 23 Μαΐου 2019 παραπέμφθηκαν στο Ποινικό Δικαστήριο Γκιοκτσέαντα, ο 1 εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος με τον Όρο Δικαστικού Ελέγχου και 3 φυλακίστηκαν στη τύπου Ε’ Φυλακή Τσανάκκαλε…»



Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr