Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αγαπητοί αναγνώστες
Η «Ανατολή» εδώ και χρόνια, με δεκάδες άρθρα, ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, προσπαθεί να φέρει στην δημοσιότητα, θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της καθ’ ημάς Ανατολής.

Στις σελίδες της «Ανατολής» κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ειδήσεις, που πολύ αργότερα έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με μεγαλύτερη εμβέλεια. Γενικότερα όμως, η θεματολογία της «Ανατολής» ξεχωρίζει από άλλα μέσα ενημέρωσης (παραδοσιακά και νέα). Πίσω από αυτή την διαφορετικότητα δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό», αλλά ένα βασικό στοιχείο: Η θέση μας ότι ο Ελληνισμός της καθ’ ημάς Ανατολής, δεν είναι «σχήμα λόγου» που αφορά το παρελθόν, αλλά έχει παρόν και μέλλον, ότι ο Ελληνισμός δεν «φυλακίζεται» στην ελλαδική επικράτεια, επειδή είναι οικουμενικός.
Αυτή είναι η οπτική μας, που διαφοροποιεί την «Ανατολή» από άλλα μέσα ενημέρωσης. Αυτή την οπτική προσπαθούμε να αποτυπώσουμε στην θεματολογία της «Ανατολής».
Η «Ανατολή» εκδίδεται μηνιαία και αποστέλλεται στους συνδρομητές της. Δεν έχει ηλεκτρονική έκδοση ενώ στο ιστολόγιο anatoliblog.blogspot.com δημοσιεύουμε θέματα επικαιρότητας (π.χ. προσκλήσεις εκδηλώσεων), ειδήσεις που δεν αντέχουν χρονικά να δημοσιευτούν στην μηνιαία έκδοση της «Ανατολής» και άρθρα – παρεμβάσεις σε ομογενειακά θέματα.
Με την «Ανατολή» μπορείτε να επικοινωνήσετε στις ηλ. διευθύνσεις anatoli@hol.gr και anatoli-@otenet.gr
Παρακάτω παρουσιάζουμε μία επιλογή θεμάτων από αυτά που δημοσιεύσαμε το 2013.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

«ΑΝΑΤΟΛΗ»
Τεύχος 121 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Σελίδα 1
- Θεολογική Σχολή Χάλκης. Υπάρχει και η επιλογή της νομικής διεκδίκησης. Σελίδα 1 και 3.
- Συνέντευξη με τον Δάσκαλο του Πατριάρχου, Εμποριολόγο Ισαάκ Αναστασιάδη
«Σωστή οργάνωση, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, στις προτεραιότητες της Πολίτικης Ρωμιοσύνης…». Σελίδες 9 - 10
- Η πολιτική μνημονίων εξαθλιώνει και τους ομογενείς. Αγώνας Ποντίων και Βορειοηπειρωτών για το επίδομα που διακόπηκε. Σελίδα 5
- Έφυγε η οραματίστρια Άννα Αϊβάζογλου. Σελίδα 6
- Στο δημοτικό της Πριγκήπου. Σελίδα 1 και 3.
Σελίδα 2
- Νέες εκδόσεις. ΛΕΩΝΗΣ του Γεωργίου Θεοτοκά στα τουρκικά.
- Επιστολές Αναγνωστών: Ελληνικό ακίνητο στη Σμύρνη.
Σελίδα 3
- Δεν θα υποχωρήσει η Ελλάδα στις αξιώσεις του Ερντογάν (Από άρθρο του Evren Dede, μουσουλμάνου μειονοτικού δημοσιογράφου από την Θράκη)
Σελίδα 4
- ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ειρήνη στις καρδιές μας, τελικά απελευθερώνει και την λογική μας;. Γράφει ο Γιώργος Καμινάρης.
- Τίτλοι «Τέλους» στην υπόθεση Φωκά με απονομή «μερικής δικαιοσύνης». Αποζημίωση «μέσου όρου» αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σελίδα 7
- Τα Σεπτεμβριανά «εν θερμώ»… Στα πρωτοσέλιδα. Επισκόπηση της σημαντικής έκθεσης του Μορφωτικού Συνδέσμου Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως.
Σελίδα 8
- Ίδρυμα Κεντρικού Παρθεναγωγείου: Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το «πανεπιστήμιο». Εντυπώσεις και απορίες.
Σελίδα 11
-Γράμμα από την Πόλη (τακτική στήλη)
- «Ακόμα θυμάμαι». Χωρίς μνήμη δεν υπάρχεις εσύ ούτε και η πατρίδα σου. Αναφορικά με την έκθεση του κ. Ακύλα Μήλλα στην Πρίγκηπο.
Σελίδα 13
- Οι εξορμήσεις των Κεντρικιάδων
Σελίδα 16
- Μεγάλο προσκύνημα στο Αιγαίο και την Μικρά Ασία, από το Σωματείο «Παναγία Γάλαξα η Θαλασσοκρατούσα».
- Η πρώτη συνέλευση των Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας. Γράφει η Άννα Κορδομενίδου Γραμματοπούλου