Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΟΚΙΟΝΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (Danistay) δικαίωσε τους ομογενείς που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, για ακύρωση των εκλογών στην Κοινότητα Διπλοκιονίου, εξαιτίας της σωρείας παρατυπιών που είχαν σημειωθεί.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, ανοίγει τον δρόμο για επανάληψη των εκλογών, ούτως ώστε να γίνουν σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές και να καταγραφεί η βούληση της ομογένειας.
Το ιστολόγιο μας είχε αναφερθεί επανειλημμένα στο θέμα των εκλογών στην Κοινότητα Διπλοκιονίου. Αυτό που θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά, είναι η έκκληση προς όσους αγνοούν τις δημοκρατικές αρχές και επιμένουν να διοικούν δύο κοινότητες και ένα ίδρυμα της ομογένειας, με τρόπο αυθαίρετο και χωρίς κανένα κοινωνικό έλεγχο, να σταματήσουν την πρόκληση βλάβης στην Πολίτικη Ρωμιοσύνη.
Ούτε και να χρησιμοποιούν ως άλλοθι, τις αδυναμίες των θεσμών σε θέματα οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου, για να συγκαλύψουν τις δικές τους ανομίες.
Χωρίς δημοκρατικούς θεσμούς εκλογής και ελέγχου, το μέλλον των κοινοτήτων μας θα είναι σκοτεινό. Αυτή η πραγματικότητα θα πρέπει να αφομοιωθεί απ' όλους τους ομογενείς που έχουν εκλεγεί στα ομογενειακά βακούφια. Μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να αποκαθιστά το δίκαιο, όμως τίποτα δεν μπορεί ν' αντικαταστήσει την "περιφρούρηση" των ομογενειακών δικαίων από ομογενείς που συνειδητά εφαρμόζουν τις δημοκρατικές αρχές διοίκησης και διαχείρισης των ιδρυμάτων μας.
Γρηγόρης Κεσίσογλου