Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ», Ο ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, …ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μπορεί να ξάφνιασε η σύλληψη και η κράτηση για μία ημέρα στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του κ. Βασιλάκη Φλωρίδη, υποψήφιου αγοραστή του 51% των μετοχών του ΠΑΟΚ, αλλά όχι και όσους γνώριζαν τις δοσοληψίες του με την ελληνική Δικαιοσύνη.
Τελικά σωστή «αποκάλυψη» αποδείχτηκε ο κ. Φλωρίδης, ο  οποίος εξαρχής συσκότισε τα στοιχεία της ταυτότητας του, αφού ούτε φωτογραφία του δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι προχθές.
Όμως εμάς δεν μας παραξενεύουν τόσο οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του κ. Φλωρίδη, όσο η στάση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

Κι αυτό επειδή παρ’ ότι είχε γίνει γνωστός ο «πόλεμος» που είχε κηρύξει στο παρελθόν ο κ. Φλωρίδης κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, όπως και ο αφορισμός του κ. Φλωρίδη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο «θόρυβος» αυτός και η οσμή του σκανδάλου δεν φαίνεται να πτόησε την ηγεσία του ΠΑΟΚ, η οποία κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον κ. Φλωρίδη, λίγες ώρες πριν τον συλλάβουν και μεταφέρουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Ενδεχομένως να είχε «θολώσει» πολύ το μάτι των υπευθύνων του ΠΑΟΚ, λόγω αδυναμίας να βρουν χρηματοδότη για την ομάδα, έτσι ώστε να σπρώξουν στην άκρη όσες πληροφορίες προϊδέαζαν για το ποιόν του αγοραστή, ακόμη και το γεγονός ότι το άτομο αυτό δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με το Οικ. Πατριαρχείο για κάποιο θρησκευτικό ή δογματικό θέμα, αλλά για θέμα υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού.
Θα ανέμενε κάποιος ουδέτερος παρατηρητής, η ηγεσία του ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το παρελθόν του υποψήφιου αγοραστή, να είχε αντιληφθεί ότι δεν έχει να κάνει με ένα «τυχαίο» αγοραστή. Όπως επίσης θα έπρεπε να αναλογιστεί ότι Ρωμιός Πολίτης που μηνύει την Ιερά Σύνοδο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, είναι «ικανός» για …πολλά άλλα.
Δυστυχώς όμως η στάση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, που αποτελείται από επιφανή στελέχη του ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας μας, είναι ενδεικτική για την
θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αυτή την θλιβερή εικόνα συμπληρώνουν πολλά από όσα γράφτηκαν αυτές τις ημέρες σε αθλητικές ιστοσελίδες.
Έτσι, για παράδειγμα κάποια από αυτές, έγραφε τα εξής:
«Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο ομογενής επιχειρηματίας Βασίλης Φλωρίδης έχει δικαστική διένεξη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2003 όταν ο Φλωρίδης (σύμφωνα με το ρεπορτάζ των πολιτικών εφημερίδων πριν από 8 χρόνια) είχε διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για να γίνουν έργα και να ανοίξει η Θεολογική σχολή της Χάλκης. Γράφηκε πως ο επιχειρηματίας ήταν σε διένεξη με το Πατριαρχείο, όμως σύμφωνα με χθεσινοβραδινή πηγή, έχει επέλθει συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές και το θέμα βρίσκεται προς επίλυση.»

Ενώ η προαναφερόμενη ιστοσελίδα διαπίστωνε ότι «βρίσκεται προς επίλυση» η «διένεξη» του Φλωρίδη με το Οικ. Πατριαρχείο, κάποια άλλη έκανε ένα βήμα παραπάνω…!
«…Ο ΠΑΟΚτσής λοιπόν είναι «ο Βασίλης Φλωρίδης, 59 ετών, ο οποίος διαθέτει μια… τρέντι εμφάνιση, με μούσι, σκουλαρίκι και τατουάζ με το δικέφαλο από παιδί. Έκανε επιχειρηματική καριέρα σε ορυχεία στην Κένυα, ενώ με τις δραστηριότητές του στην Τουρκία έφτασε σε σημείο να συνεταιριστεί με την οικογένεια Τσιλέρ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει και δωρεά ύψους 3.300.000 δολαρίων στο Πατριαρχείο!»

Αλλά υπήρχαν και οι πιο προχωρημένοι, όπως ο παρακάτω ιστότοπος:
«...Ξαφνικά, εμφανίστηκε μια δυσφορία από μερίδα του Τύπου και όχι μόνο, για μία υπόθεση που έχει με το Πατριαρχείο. Αλήθεια, δημοσίευσε κανένας την απόφαση; Βρήκε τον δικηγόρο του; Την κέρδισε ή την έχασε.
Εγώ πληροφορούμαι, πως κέρδισε την υπόθεση με το Πατριαρχείο. Σε λίγες ώρες θα φανεί και αυτό.
Αδυνατώ να κατανοήσω το μένος που μου μεταφέρθηκε πως υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για τον κ. Φλωρίδη. Πρώτα απ όλα, μου την σπάει διάφοροι αστείοι, αποτυχημένοι στη ζωή τους, να παίρνουν θέση για έναν τύπο που ενδέχεται να βάλει 6εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Που σημαίνει αυτομάτως πως δεν είναι αποτυχημένος.
Το τι λέει το Πατριαρχείο μου είναι παντελώς αδιάφορο. Πόσο μάλλον το γραφείο Τύπου του, πάσο μάλλον οι διορισμένοι από αυτό συνάδελφοι.
Θα μετρήσει πολύ να μάθω τι είπε το δικαστήριο και βέβαια, τι λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που μιλάνε μαζί του. Καθημερινά μιλάει μαζί του ο Βρύζας και αν κάποιος με ρωτήσει αν εμπιστεύομαι τον Βρύζα περισσότερο ή τον Πατριάρχη, θα απαντήσω τον πρώτο…» (!)

Στον αντίποδα των αστειοτήτων που δημοσίευε ο αθλητικός τύπος, ένα εκτενές ρεπορτάζ δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής, με την υπογραφή του κ. Κώστα Νικολαΐδη. Στο ρεπορτάζ αυτό που γίνεται αναφορά και στο δημοσίευμα του ιστολογίου μας (http://anatoliblog.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html) υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχουν δημοσιευτεί άλλού. (Σχετικοί σύνδεσμοι:

Τόσο το ρεπορτάζ του κ. Νικολαΐδη στο Έθνος της Κυριακής όσο και αυτό του ιστολογίου μας, βάζουν και κάποιες άλλες παραμέτρους τις οποίες θα έπρεπε να λάβουν στα πολύ σοβαρά, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, πριν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Φλωρίδη. Παράμετροι που δεν σχετίζονται με την οικονομική επιφάνεια του κ. Φλωρίδη, αλλά με άλλες διαστάσεις. Ας ελπίσουμε η από μηχανής επέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, να τερματίσει αυτή την υπόθεση με τα πολλά ερωτηματικά.