Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ


Εδώ και χρόνια εκδίδεται η "ΑΝΑΤΟΛΗ", μηνιαία συνδρομητική εφημερίδα για τον Ελληνισμό της καθ' ημάς Ανατολής.


Από την πρώτη κυκλοφορία της, προ 20ετίας, μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον τομέα της επικοινωνίας. Οι νέες συνθήκες καθιστούν αναγκαία την δημιουργία αυτού του ιστολογίου, παράλληλα με την έκδοση της μηνιαίας "ΑΝΑΤΟΛΗΣ". Οι βασικοί λόγοι για την παρουσία μας στον χώρο των ιστολογίων, συνοπτικά είναι δύο:

Α- Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου, με την ιλιγγιώδη ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών, αχρήστεψε κάποιες σημαντικές λειτουργίες, ενός μηνιαίου εντύπου. Με το ιστολόγιο θα επιδιώξουμε να μεταδώσουμε πληροφορίες, που αφορούν τον Ελληνισμό της καθ΄ημάς Ανατολής και οι οποίες θα έχαναν την επικαιρότητα τους εάν δημοσίευονταν στην μηνιαία έντυπη έκδοση.

Β- Το ιστολόγιο επιθυμούμε να γίναι ένα βήμα επικοινωνίας, μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται παρόμοιους προβληματισμούς, σε ό,τι αφορά τον Ελληνισμό της καθ' ημάς Ανατολής και γενικότερα τον οικουμενικό Ελληνισμό. Ανάλογα με την εμπειρία που θα προσφέρει η χρήση του ιστολογίου και τις σχετικές παρατηρήσεις σας, θα προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την λειτουργία του. Δυνατότητα δημοσίευσης αναρτήσεων και σχολίων θα έχουν μόνο τα μέλη του ιστολογίου. Σύντομα θα είμαστε παρόντες και με την ιστοσελίδα http://www.anatoli.eu στον χώρο της διαδικτυακής επικοινωνίας.


Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος της παρουσίας μας με το anatoliblog, που υπαγορεύεται από την γενικότερη "φιλοσοφία" μας για την σχέση που έχουμε με την ζώσα πραγματικότητα της Ρωμιοσύνης. Είναι η αίσθηση καθήκοντος και υποχρέωσης απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στην Ιστορία του Γένους μας, στην προσφορά και τις θυσίες των προηγουμένων γενεών αλλά και την ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον, στην διαμόρφωση του οποίου δεν πρέπει να είμαστε απόντες.
Φιλικά
Γρηγόρης Κεσίσογλου





ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ANATOLIBLOG ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΝΑΤΟΛΗ"
ΤΡΙΜΗΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ:
- anatoli@hol.gr
- ΤΗΛ. 210.95.14.225
- ΦΑΞ 210.95.37.635

2 σχόλια:

  1. Pios ine o kathigitis pu anaferete? Otan ena sholio prospathi na mini anonimo den nomizo oti bori na ine poli pistiko ke entimo.
    Noula Rodakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ομότιμος καθηγητής είναι ο κ. Νεοκλής Σαρρής. Η απουσία της ονομαστικής αναφοράς αποβλέπει στο κέντρισμα του αναγνωστικού ενδιαφέροντος. Εάν είναι πειστικό και έντιμο κρίνετε από τους αναγνώστες.
    Θα επανέλθουμε στο θέμα με νεότερη δημοσίευση και εκεί θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.