Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Παρουσίαση στην Αθήνα των Κωνσταντινουπολιτών εθελοντών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Από τις στήλες της «Ανατολής» έχουμε αναφερθεί στην πολύχρονη ερευνητική εργασία του κ. Νίκου Μιχαηλίδη, για τους Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές.

Η εργασία αυτή εκδόθηκε σε βιβλίο, με τον τίτλο «Τα ελληνοτουρκικά και οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1939 – 1944». Το βιβλίο που κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στις σελίδες του.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα. Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Η μια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στις 4 Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Αθήνας, και η άλλη στις 11 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες, σχετικά με τις δύο εκδηλώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την εργασία αυτή και εν γένει για την ζωή και τις δραστηριότητες του κ. Μιχαηλίδη, δημοσιεύσαμε στην «Ανατολή», μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον ίδιο, σε δύο συνέχειες. Οι αναγνώστες της «Ανατολής» μπορούν να την διαβάσουν στα λινκ:

https://anatolinet.gr/itan-ena-orama-oi-anastyloseis-sto-sisli/

https://anatolinet.gr/me-parakinise-to-parapono-ton-ethelonton-konstantinoypoliton/