Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

«Η ομογένεια χωλαίνει σε αλληλεγγύη»



Στον ιστότοπο μας anatolinet.gr δημοσιεύουμε το Β’ Μέρος της συνέντευξης με τον κ. Γιώργο Σαρρή, την οποία πήρε η συνεργάτιδα μας κα Μαρία Ζαχαράκη.

Ο κ. Σαρρής, ένας Κωνσταντινουπολίτης ομογενής χαμηλών τόνων, δεν έχει διακριθεί μόνο ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, από τους πρωτοπόρους του κλάδου του. Στην επαγγελματική του δραστηριότητα αναφερθήκαμε σε προηγούμενη δημοσίευση. Όπως επίσης καταγράψαμε την παρουσία του στο ιερό αναλόγιο, το οποίο διακονεί με την καλλιφωνία του και τηρώντας το πατριαρχικό ψαλτικό ύφος.

Ο κ. Σαρρής επίσης συμμετέχει στην διαχείριση των κοινοτήτων μας. Επειδή και σε αυτό τον τομέα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χαμηλούς τόνους, ίσως δεν είναι τόσο προβεβλημένος, όμως όπως φαίνεται και από το Β’ Μέρος της συνέντευξης, είναι ενεργός στις ομογενειακές υποθέσεις και έχει γνώμη επί των κοινοτικών υποθέσεων της Πολίτικης Ρωμηοσύνης, την οποία δεν διστάζει να διατυπώσει.

Ο κ. Σαρρής στο Β’ Μέρος της συνέντευξης αναφέρεται στο Κεντρικό Παρθεναγωγείο και τις πρόσφατες περιπέτειες του αναζητώντας τρόπους να «ζωντανέψει» το κτίριο. Επίσης μας πληροφορεί για την Θεολογική Σχολή Χάλκης και την επικείμενη ανακαίνιση της.

Όμως αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η γνώμη του κ. Σαρρή για την ομογενειακή εκπαίδευση αλλά και για την κοινοτική αλληλεγγύη. Απόψεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

 

Γρηγόρης Κεσίσογλου


Α’ Μέρος Συνέντευξης με τον κ. Γιώργο Σαρρή

https://anatolinet.gr/o-ieropsaltis-poy-frontizei-toys-naytikoys/

 

Β’ Μέρος Συνέντευξης με τον κ. Γιώργο Σαρρή

https://anatolinet.gr/i-omogeneia-cholainei-se-allileggyi/

 

Κάνετε την εγγραφή σας στο ‘ενημερωτικό δελτίο’ (newsletter) του ιστότοπου www.anatolinet.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα δημοσιεύματα. Γράφοντας το e-mail σας κάτω δεξιά στην αρχική σελίδα.