Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Η νέα εμπειρία ανάγνωσης της «Ανατολής»


Φίλες και φίλοι

Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε η λειτουργία του ιστότοπου www.anatolinet.gr

Ο ιστότοπος είναι η προέκταση της έντυπης «Ανατολής» στο διαδίκτυο.

Προχωρήσαμε στο βήμα αυτό, μετά από πολύχρονο προβληματισμό.

Η «Ανατολή» εκδίδεται επί 32 χρόνια, με την συνδρομή των αναγνωστών της. Πώς θα μπορούσαμε να μεταβούμε στο περιβάλλον του διαδικτύου, χωρίς αυτή η κίνηση να προκαλέσει «αθέμιτο ανταγωνισμό» στην έντυπη συνδρομητική «Ανατολή»;

Εν τέλει αποφασίσαμε την δική μας «χρυσή τομή».

Η πρόσβαση και η ανάγνωση των άρθρων της «Ανατολής» στον ιστότοπο www.anatolinet.gr, θα είναι με συνδρομή.

Οι συνδρομητές της έντυπης «Ανατολής» που είναι συνεπείς, θα έχουν πρόσβαση στα δημοσιεύματα του ιστότοπου χωρίς να πληρώσουν επιπλέον. Με την ετήσια συνδρομή τους στην «Ανατολή», θα μπορούν να γευτούν και την νέα εμπειρία ανάγνωσης στο διαδίκτυο. Και μάλιστα όχι μόνο όσα δημοσιεύονται στις σελίδες της μηνιαίας «Ανατολής» αλλά πολλά περισσότερα. Και σε χρόνο πολύ πιο άμεσο, σε σχέση με την μηνιαία περιοδικότητα της «Ανατολής».

 

Πώς θα εγγραφείτε ως συνδρομητής

Οι φίλες και οι φίλοι, που δεν είναι συνδρομητές της έντυπης «Ανατολής», μπορούν να διαβάζουν τα δημοσιεύματα της στον ιστότοπο www.anatolinet.gr αγοράζοντας ένα από τα τέσσερα επίπεδα συνδρομών:

- 1 μηνός με 4 Ευρώ,

- 3 μηνών με 10 Ευρώ,

- 6 μηνών με 15 Ευρώ,

- 1 έτους με 25 Ευρώ.

 

Όσοι ήδη είναι συνδρομητές της έντυπης «Ανατολής», μπορούν να επιλέξουν, μία από τις παρακάτω επιλογές:

- Μεταβαίνουν στην σελίδα: https://anatolinet.gr/register/

Εδώ, κάνουν την εγγραφή τους και μας ενημερώνουν στην ηλ. διεύθυνση info@anatolinet.gr για να ενεργοποιήσουμε την πρόσβαση στο συνδρομητικό περιεχόμενο του ιστότοπου.

- Από οποιοδήποτε σημείο του ιστότοπου, όπου βλέπουν την ένδειξη «Εγγραφή» μεταβαίνουν στην σελίδα https://anatolinet.gr/register/

Αφού κάνουν την εγγραφή τους, συμπληρώνουν την φόρμα στην σελίδα https://anatolinet.gr/epikoinonia/ για να ενεργοποιήσουμε την πρόσβαση στο συνδρομητικό περιεχόμενο του ιστότοπου.

 

Να διευκρινίσουμε ότι όσοι νέοι συνδρομητές του ιστότοπου, θέλουν να λαμβάνουν και την έντυπη «Ανατολή» θα μας στείλουν τα στοιχεία της διεύθυνσης τους για να την λαμβάνουν. Όσοι ήδη είναι συνδρομητές της έντυπης «Ανατολής», θα συνεχίσουν να την λαμβάνουν, εκτός εάν μας ενημερώσουν ότι δεν επιθυμούν.


Φίλες και φίλοι

Η «Ανατολή» είναι ένα μέσο ενημέρωσης, με κύρια αποστολή να ενημερώνει την κοινή γνώμη για όλη την σφαίρα των θεμάτων της καθ’ ημάς Ανατολής, των Ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Ανατολής, της Ρωμηοσύνης.

Μέσα από την ενημέρωση, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη. Οι ευαισθητοποιημένοι, μπορούν πιο συνειδητά να δραστηριοποιηθούν για τις υποθέσεις αυτών των κοινοτήτων, για την πολιτιστική μας κληρονομιά στην καθ’ ημάς Ανατολή. Μπορούν να έχουν πιο σαφή γνώμη για τα θέματα που απασχολούν, όσους έχουμε κοινή καταγωγή και κοινές πολιτισμικές αναφορές. 

Αυτή η αποστολή της «Ανατολής» εξυπηρετείτε καλύτερα με την μετάβαση μας στον παγκόσμιο ιστό του διαδικτύου. Όμως για να είναι βιώσιμο αυτό το εγχείρημα, όπως και η συνέχιση της έκδοσης της έντυπης «Ανατολής», έχουμε ανάγκη την στήριξη των αναγνωστών μας.

Με εσάς, με την συνδρομή σας, μπορεί να υπάρχει και η «Ανατολή». Θα ακουστεί πιο δυνατά η φωνή σας εάν είναι πιο δυνατή η φωνή της «Ανατολής». Θα είναι πιο ορατές οι αγωνίες σας, οι προσδοκίες σας και πιο δυνατοί οι δεσμοί μας, εάν είναι πιο ισχυρή η παρουσία της «Ανατολής».

Καλή ανάγνωση.


Γρηγόρης Κεσίσογλου