Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


 

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, προγραμματίζει ημερίδα κατά την οποία θα συζητηθεί ένα θέμα, που σπάνια τίθεται σε δημόσιο διάλογο. 

Στις μέρες μας συνήθως αναλωνόμαστε σε εφήμερα θέματα που καταλαμβάνουν την δημοσιότητα. Με αποτέλεσμα να μην μελετάμε τις συνθήκες που μας διαμόρφωσαν ως έθνος και τις αιτίες παθογενειών οι οποίες μας ταλαιπωρούν και στις μέρες μας. Το θέμα της ημερίδας είναι: «Η Ανάκαμψη της Ρωμιοσύνης τους Αιώνες μετά από την Άλωση και η Αντίδραση της Δύσης: Οι σημερινές προεκτάσεις».
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 25/5/2019, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του τελευταίου Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών του, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδας. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στον Άγνωστο Στρατιώτη. (παρακάτω σχετικές φωτογραφίες)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 

Εκδηλώσεις Μνήμης της 566ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης
                                                                                                                 




Ημερίδα με θέμα: 
«Η Ανάκαμψη της Ρωμιοσύνης τους Αιώνες μετά από την Άλωση και η Αντίδραση της Δύσης: Οι σημερινές προεκτάσεις»

με την ευγενική φιλοξενία της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας
Αλατσατών 27, Ν. Ιωνία 14231, (κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ της Ν. Ιωνίας) 

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, ώρα 10.00 – 12.00

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
- Χαιρετισμοί εκ μέρους της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.
Ομοτ. Καθ. Γεώργιος Κοντογιώργης, «Ελληνισμός και Δύση κατά την τουρκοκρατία. Ο ελληνικός οικουμενικός κόσμος αντιμέτωπος με την ανατολική και τη δυτική απολυταρχία».
Καθ.  Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, «Η Άνθηση του Ελληνισμού της Διασποράς τον 18ο και 19ο αιώνα».
Δρ. Δ. Τσιριγώτης, «Το Ανατολικό Ζήτημα και η Μεγάλη Ιδέα. Μια μακροσκοπική αποτίμηση του εγχειρήματος της εθνικής ολοκλήρωσης στην ιστορική διαχρονία ».
-  Ομοτ. Καθ. Νικόλαος Ουζούνογλου, «Η αντίδραση της Οθωμανικής - Τουρκικής εξουσίας κατά της αναγνώρισης  δικαιωμάτων στις  μη-Μουσουλμανικές Κοινότητες τον 19ο - 20ο αιώνα και η στάση του ξένου παράγοντα».



Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr