Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» στο πλαίσιο της δυναμικής παρέμβασης του στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, ξεκινά κύκλο διαλέξεων με θέμα: «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός».

 


Στόχος αυτών των διαλέξεων είναι να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της, όχι μόνο όσοι αντλούν τις ρίζες τους από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.
Οι διαλέξεις που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα αρχίσουν την 10η Οκτωβρίου και θα λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στο εντευκτήριο μας, (Πουλαντζάκη 19, Καλαμαριά) 18.30 - 20.00.
Στο πέρας του Κύκλου Διαλέξεων θα χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης των ομιλιών.

Εισηγητές θα είναι Επιστήμονες, Βυζαντινολόγοι, μέλη ΔΕΠ διαφόρων Πανεπιστημίων, ερευνητές κ.α.
Πρώτη εισηγήτρια στη διάλεξη της 10ης Οκτωβρίου, θα είναι η κα Φλώρα Καραγιάννη, Δρ. Βυζαντινολόγος, Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Προϊσταμένη του Γραφείου Προώθησης Επιστημονικής Έρευνας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με θέμα «Ταξίδι γνωριμίας με τη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη».


Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2018 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ), καταβάλλοντας μόνο 35 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr