Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ



Με παραδοσιακούς Καππαδοκικούς χορούς, που χόρευαν εκατοντάδες Καππαδόκες, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, έληξε το “20ο Γαβούστημα Καππαδοκών”.

Η παγκόσμια σύναξη Καππαδοκών, που έγινε στις 24 και 25 Αυγούστου 2018, ήταν μια γιορτή, που έδωσε την ευκαιρία σε Καππαδόκες, οι οποίοι είναι σκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο, να ανταμώσουν φίλους, να αγκαλιαστούν και να νοιώσουν την χαρά που είναι μαζί, να κάνουν νέες γνωριμίες με Καππαδόκες που συνάντησαν για πρώτη φορά…
Το πρόγραμμα του διήμερου «Γαβουστήματος» περιελάμβανε χαιρετισμούς επισήμων, ομιλίες, βραβεύσεις, ανταλλαγές αναμνηστικών κ.α. Όμως το ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετείχε, ήταν στραμμένο στα χορευτικά των συλλόγων. Εκατοντάδες χορευτές με πολύχρωμες παραδοσιακές Καππαδοκικές φορεσιές, έδωσαν τον τόνο και τον παλμό, στο Γαβούστημα. Το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες» είχε την δική του σημαντική συμβολή στην απογείωση της καλής διάθεσης και εν τέλει του γλεντιού, ενώ ο Μάνος Κουτσαγγελίδης (φωτο. κάτω) με τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες του, τραγούδησε Καππαδοκικά τραγούδια και καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.
Με τις υψηλές απαιτήσεις μιάς τέτοιας διοργάνωσης, προσπάθησε να αναμετρηθεί ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξενών Καππαδοκίας, που ήταν ο διοργανωτής σύλλογος. Αναφερόμαστε στον κ. Κώστα Αβανίδη, που κατέφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, η οποία επί της ουσίας, ήταν να ανταμώσουν οι Καππαδόκες και να ζήσουν μερικές ώρες μαζί με τις παραδόσεις, τις μουσικές και τα τραγούδια τους.
Οι Καππαδόκες αποχώρησαν από το 20ο Γαβούστημα, δίνοντας ραντεβού να ανταμώσουν του χρόνου στη Χαλκίδα, ως φιλοξενούμενοι της Αδελφότητας των Προκοπιέων.
Καλό Γαβούστημα του χρόνου….


ΣΗΜ. 1: Η εφημερίδα «Ανατολή» που ήταν μεταξύ των χορηγών και των χορηγών επικοινωνίας του 20ου Γαβουστήματος, έδωσε το «παρών» με περίπτερο στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Μελά. Όσοι φίλοι πέρασαν από το περίπτερο μας, είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν την νέα έκδοση μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας», που εκδώσαμε με την ευκαιρία του 20ου Γαβουστήματος.

ΣΗΜ. 2: Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ έχουν αναρτηθεί από χρήστες στο facebook.





ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr