Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

«1968» …επειδή ο Δικέφαλος Αετός είναι ΙΔΕΑ

 
Από την 25η Ιανουαρίου 2018, προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, με τίτλο «1968». 


Η ταινία έχει ως κύριο θέμα την κατάκτηση του Κυπέλου Κυπελλούχων Ευρώπης, από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, στις 4 Απριλίου 1968. Όμως παράλληλα και πίσω από αυτό το «κυρίως θέμα» ξεδιπλώνονται ιστορίες της προσφυγιάς από την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, όπως και κοσμοϊστορικά γεγονότα, που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. 
Στη ταινία είναι έντονη η παρουσία Κωνσταντινουπολιτών, τόσο μεταξύ των ηθοποιών, όσο και των προσώπων που κατέθεσαν στη ταινία την μαρτυρία τους, για το δράμα των Ελλήνων της Πόλης, για την προσφυγιά τους και το νέο ξεκίνημα που έκαναν στην Ελλάδα και όπου αλλού εγκαταστάθηκαν.
Στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί, δημοσιεύουμε συνέντευξη με τον κ. Αλέξη Αγραφιάδη, που συμμετείχε στη ταινία μαζί με μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Ελένη Χαλκούση» του Μορφωτικού Συνδέσμου Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως.


…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr