Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΝΗΜΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Μια εκδήλωση – αφιέρωμα στη Σμύρνη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου κ. Σοφίας Τσίγκου και σύντομη ομιλία του αντιπροέδρου κ. Κυριάκου Λυκουρίνου, με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή και ιστορική μνήμη».


Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) «ταξίδεψε» το κοινό στο κοσμοπολίτικο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από την προβολή εκατοντάδων cartes postales, χαρτών και εφήμερων εντύπων της χρυσής εποχής 1870-1922, παρουσιάστηκαν ποικίλες όψεις του χώρου και της ζωής στο διαμάντι της Ανατολής: η οικονομική δραστηριότητα, το εμπόριο, η ναυτιλία, η βιοτεχνία, οι χώροι λατρείας, η κοινωνική ζωή με τις λέσχες, τα ξενοδοχεία και τους χώρους διασκέδασης, η εκπαίδευση και τα σχολεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και άλλες πτυχές της πόλης.

Μελωδικός ο επίλογος, με τη Χορωδία του Συλλόγου να αποδίδει τέσσερα τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Σμύρνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Καλαντζής, οι βουλευτές του νομού κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι του Στρατηγού, του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου. 


…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr