Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
Ανακοίνωση
Για τα Συκοφαντικά Δημοσιεύματα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου
(19/9/2016)

Το Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών έχει παρακολουθήσει με προσοχή τα εντελώς αβάσιμα και ψευδή δημοσιεύματα περί της δήθεν ανάμιξης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο απόλυτα καταδικαστέο   Πραξικόπημα της 15/7/2016 (δείτε ανακοίνωση της Οι.Ομ.Κω. μαζί με τους Συλλόγους Ιμβρίων 28/7/2016), που άρχισαν με δημοσίευμα Ρωσικής ιστοσελίδας, συνεχίστηκαν σε σκανδαλοθηρικά έντυπα στην Ελλάδα, στη συνέχεια με δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες των ΗΠΑ και τέλος αρχές Σεπτεμβρίου  ε.ε. σε εφημερίδες της Τουρκίας ως επανάληψη των δημοσιεύσεων του εξωτερικού.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ανακοίνωση του από 7/9/2016 διαψεύδοντας αυτά  τα ασύστολα ψεύδη,  έδωσε αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν τον  συκοφαντικό χαρακτήρα τους.
Είναι σαφές ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα αυτά,  είναι κύκλοι που αντιτίθενται, για δικούς τους σκοπούς, στο εξαιρετικά σημαντικό πνευματικό έργο που επιτελεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επικράτηση των αρχών της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην Οικουμένη. Με τις προσπάθειές τους, οι κύκλοι αυτοί αποσκοπούν να στρέψουν  την κοινή γνώμη, πρωτίστως στην  Τουρκία και στην Ελλάδα,  εναντίον  του Πατριαρχείου και, επίσης, να δημιουργήσουν κρίση στις καλές  σχέσεις του Οικουμενικού Θρόνου με την Κυβέρνηση της Τουρκίας που ισχύουν όλα τα τελευταία χρόνια.
Καταγγέλλουμε έντονα την συκοφαντική αυτή συμπεριφορά των προαναφερθέντων κύκλων και έχουμε την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση της Τουρκίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα  μέτρα ώστε το Οικουμενικό Πατριαρχείο να συνεχίσει ανενόχλητο το εξαίρετο του  έργο υπέρ της  καταλλαγής, της συνύπαρξης και της ειρήνης  Στον σημερινό κόσμο που σπαράσσεται και κατακερματίζεται από κάθε είδους συγκρούσεις.
Επικοινωνία: nnap@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.