Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

8ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ



Με μεγάλη συμμετοχή Ποντίων και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το 8ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου, που οργάνωσε η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Το 5θήμερο Ποντιακό Πανηγύρι που ολοκληρώθηκε του «Σταυρού», περιελάμβανε καλλιτεχνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις και τελετές, παρουσίαση βιβλίου, ομιλίες, εκθέσεις, και πολύ χορό από χορευτικά συγκροτήματα.
Σημαντικές στιγμές του 5θήμερου ήταν η εντυπωσιακή παρουσίαση της ιστορίας του Πόντου και της Αργυρούπολης από τον εκπαιδευτικό κ. Βασίλη Κωνσταντινίδη και η ιστορική απεικόνιση της εγκατάστασης των Αργυρουπολιτών από τον Πόντο στην Ελλάδα. Όμως κορυφαία εκδήλωση θα πρέπει να θεωρηθεί το χορευτικό πανηγύρι που στηνόταν σχεδόν κάθε βράδυ, στην πλατεία Πόντου της Αργυρούπολης, όπου άνδρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, γέροι αλλά και πολλά παιδιά, έδεναν τα χέρια και χόρευαν σε μεγάλους κύκλους ομαδικά τους γνωστούς Ποντιακούς χορούς, τονώνοντας το αίσθημα και τους δεσμούς της κοινότητας των Ελλήνων του Πόντου και ειδικότερα αυτών που οι πρόγονοι τους κατάγονται από την Αργυρούπολη.
Η δραστήρια Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης υπό την προεδρία του κ. Ηλία Ιορδανίδη, με τις πρωτοβουλίες της έχει συμβάλλει σημαντικά στην προβολή όχι μόνο του πολιτισμού των Αργυρουπολιτών αλλά και γενικότερα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.

Γρηγόρης Κεσίσογλου

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθημάς Ανατολής. Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας. Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας
Η ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, είναι 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2015.