Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΑΤΑΟΥΛΩΝΣύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας, χθες 25 Ιουλίου 2014, τις μεσημβρινές ώρες σημειώθηκε διάρρηξη και ιεροσυλία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταταούλων.
Οι ιερόσυλοι εισήλθαν στον Ναό, με το πρόσχημα να ανάψουν κερί στον νάρθηκα, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση προσκυνητών, όταν δεν υπάρχει λειτουργία στον Ναό. Στη συνέχεια, βρήκαν τρόπο να εισχωρήσουν στον κυρίως Ναό και παραβίασαν το Ιερό απ’ όπου έκλεψαν δύο εγκόλπια και ένα σταυρό.
Οι κινήσεις των ιερόσυλων καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφάλειας του Ναού. Όμως προξενεί εντύπωση ότι οι διαρρήκτες δεν έγιναν αντιληπτοί από τους εργαζόμενους της κοινότητας Αγίου Δημητρίου και του Ναού, παρ’ ό,τι η διάρρηξη έγινε σε ώρα που υπάρχει παρουσία αυτών.
Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε ότι ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταταούλων, βρίσκεται μέσα σε κοινοτικό ακίνητο με περιτείχισμα, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή από την κεντρική πύλη. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται τα κοινοτικά γραφεία, η κοινοτική αίθουσα και άλλες κοινοτικές εγκαταστάσεις.