Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΙΜΒΡΙΟΥΣ: ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΙΜΒΡΟΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ

Η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Ιμβρίων, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2011, πραγματοποίησε εκδήλωση κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε στους νέους Ίμβριους, για την Ίμβρο τους χθες, του σήμερα και του αύριο.


Πριν πάρει τον λόγο ο Παναγιότατος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, μιλώντας στο ακροατήριο, το οποίο απαρτιζόταν αποκλειστικά από νέους Ίμβριους μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«…Δεν θα σας πω πολλά λόγια, γιατί εσείς οι νέοι χορτάσατε από λόγια, ούτε θα ήθελα να πλέξω το εγκώμιο σας, διότι εσείς δεν έχετε ανάγκη από επαίνους, διότι εσείς είστε ο έπαινος της Ίμβρου. Εσείς είστε το καύχημα μας, εσείς είστε ακόμη η ελπίδα μας. Και το λέω αυτό επειδή πιστεύω ότι μέσα στην καρδιά σας βασιλεύει η Ίμβρος… Εμείς εκεί οι γέροι πλέον αισθανόμαστε πιο νέοι, διότι μας προσφέρετε από το αθάνατο κρασί της ελπίδας. Της ελπίδας ότι η Ίμβρος μας, αντέχει. Της ελπίδας ότι η Ίμβρος μας δεν γέρασε, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν πολλοί. Διότι τα γεράματα της Ίμβρου μας, δεν αρχίζουν με το γκρέμισμα των σπιτιών μας και το κλείσιμο των σχολείων μας. Όχι. Τα γεράματα της Ίμβρου αρχίζουν με το μαύρισμα των καρδιών μας. Εάν οι καρδιές μας ήσαν μαύρες ποτέ δεν θα πατούσαμε το πόδι μας στην Ίμβρο. Εάν και εσείς, οι καρδιές σας ήσαν μαύρες, δεν θα λέγατε «πότε θα έρθει ο Αύγουστος, να πάμε στην Ίμβρο, να περάσουμε ωραία».
Πρέπει να ξέρουν όλοι οι επισκέπτες μας, ότι οι καρδιές των Ιμβρίων δεν μαυρίζουν εύκολα, γιατί στις καρδιές των Ιμβρίων θα παραμένει πάντα αναμμένη η λαμπάδα της πίστεως, την οποία άναψαν οι γονείς μας και οι διδάσκαλοι μας. Και την λαμπάδα της πίστεως την έχουν ανάψει μέσα στις καρδιές μας οι γονείς μας, την αγάπη μας προς την πατρίδα μας την έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός. Και ότι φυτεύει ο Θεός, οι άνθρωποι δεν μπορούν να το ξεριζώσουν. Μπορούν οι άνθρωποι να γκρεμίζουν τα σπίτια μας, να μας κλείνουν τα σχολεία μας, να μας απαγορεύουν να κάνουμε τον σταυρό μας. Την αγάπη μας όμως προς την πατρίδα μας, κανένας δεν μπορεί να μας την ξεριζώσει…
Κι όμως εμείς εκεί στην Ίμβρο, θα κάνουμε τον σταυρό μας, θα επισκευάσουμε τα σπίτια μας, θα επισκευάσουμε τα εκκλησάκια μας και θα τα λειτουργούμε. Αυτό θα είναι το μεγάλο μήνυμα, ότι εμείς εκεί στην Ίμβρο δεν απελπιστήκαμε, δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις Θερμοπύλες μας, δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την Ίμβρο μας. Πάντοτε θα ελπίζουμε, θα σας υποδεχόμαστε και θα σας περιμένουμε εκεί, για να ζείτε εκεί στην Ίμβρο, την Ιμβριώτικη αρετή της απλότητος…»

Περισσότερα για την εκδήλωση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Σύλλογο Ιμβρίων, σε επόμενες αναρτήσεις μας.