Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ Σ.Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Το πρωί, ο κ. Ταμβάκης παρέστη στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, που τελέστηκε με παραδοσιακή μεγαλοπρέπεια στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννη Πανάρετου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, κ. Φ. Ξύδα, πλήθος ομογενών και προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μαζί με τους Ιεράρχες και το εκκλησίασμα, εν πομπή, κατευθύνθηκαν στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων του Κερατίου Κόλπου με την ρίψη του Σταυρού από τον κ.κ. Βαρθολομαίο.
Σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, ο κ. Ταμβάκης είχε την ευκαιρία να μεταφέρει, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη που παρέχει το ΣΑΕ και ο ίδιος προσωπικά στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προς τον κ.κ. Βαρθολομαίο, θρησκευτικό και πνευματικό ηγέτη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, εκ΄ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου, τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι ο Απανταχού Ελληνισμός, με συνέπεια, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί η κατοχύρωση των δικαιωμάτων λειτουργίας και αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και της ομογένεια της Πόλης, παράλληλα με τη συνέχιση της διαρκούς και ουσιαστικής υποστήριξης από όλες τις πλευρές στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του παγκοσμίου θεσμού που εκπροσωπεί.
Τέλος, ο κ.Ταμβάκης προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη αντίτυπο της ειδικής συλλεκτικής έκδοσης του ΣΑΕ, που κυκλοφόρησε με αφορμή τα 75ρονα από το θάνατο του Κ.Π. Καβάφη, με το ποίημα «Η Πόλις», μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες.
Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.