Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Συνεργασία κοινοτήτων για νέα οικοδομή


 

ΜΕΓΑΛΩΝΥΜΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

 

Στο πλαίσιο της διαφάνειας καθώς και της ορθής ενημέρωσης της Ρωμαίικης Κοινότητας, η Μεγαλώνυμος Κοινότητα Σταυροδρομίου πληροφορεί την Ομογένεια μας ότι στην περιοχή Ντολάπντερε κατέχει ένα μικρό ακίνητο (41μ²) το οποίο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να αναγείρει οικοδομή εξ αιτίας της μικρής του έκτασης.

Πέτυχε όμως συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του διπλανού —επίσης μικρού— κινητού, ώστε εταιρικά να ανεγερθεί πολυκατοικία τεσσάρων ορόφων, από τους οποίους οι δύο θα περιέλθουν στην κυριότητα της Ομογένειας.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με αυτεπιστασία και το ύψος της δαπάνης θα ανακοινωθεί με την πρόοδο των διαδικασιών. Καθώς όμως η Κοινότητά μας αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων δηλώνουμε πως είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και πάλι με κάποια ελληνορθόδοξη κοινότητα είτε με τη μορφή δανείου είτε με την πώληση ενός διαμερίσματος.

Η ανέγερση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Μετά την αποπεράτωση του έργου τα δύο διαμερίσματα που θα μας δοθούν θα διατεθούν σε οικογένειες της Ομογένειας, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.

Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία της ζητηθεί σε κάθε Ομογενή συμπολίτη μας με δικαίωμα ψήφου στα ιδρύματά μας, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, που θα δοθεί από τη γραμματεία της, στα γραφεία της Κοινότητας.

 

 

Η αναγέννηση ενός Ρωμαίικου παρθεναγωγείου