Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Με προσωπική παρέμβαση θα επιλύονται τα προβλήματα!

 


Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνδέσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), μετά τις επαφές που είχε στην Άγκυρα με την ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων (ΓΔΒ).

Η πρώτη εντύπωση από την ανάγνωση της ανακοίνωσης, είναι ότι η ηγεσία της ΓΔΒ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για νομοθετική επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί ο νέος εκλογικός Κανονισμός. Αντ’ αυτής, φαίνεται ότι ο Γεν. Διευθυντής της ΓΔΒ, έδωσε την εντύπωση ότι βρίσκεται στην προσωπική του δικαιοδοσία ή στην προσωπική του βούληση, η επίλυση πρακτικών δυσκολιών που θα προκαλέσει ο Κανονισμός!

Στις εξελίξεις σχετικά με τον εκλογικό Κανονισμό και τις ενέργειες της ομογένειας, θα επανέλθουμε με νέο δημοσίευμα, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ανατολή» και στον ιστότοπο μας anatolinet.gr.

 

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΚΙ:

Πραγματοποιήθηκαν (19 Ιουλίου 2022) οι εργασίες της συνάντησης μελών του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) με τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα θέματα που προβληματίζουν την Ομογένειά μας σχετικά με τον νέο εκλογικό κανονισμό. Επιδόθηκε υπόμνημα με τις σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις των Κοινοτήτων μας καθώς υπάρχουν δυσκολίες εφαρμογής αυτού του κανονισμού όπως έχει με τα πληθυσμιακά μας δεδομένα.

Ο Διευθυντής Βακουφίων κ. Burhan Ersoy, μας παρέπεμψε στην επιτροπή που θα δημιουργηθεί στην Πόλη με προεδρεύοντα τον κ. Rıfat Türker και θα ασχοληθεί με την διεξαγωγή των εκλογών ώστε να καταγραφούν οι δυσκολίες και οι ανάγκες μας.

Επισήμανε την σπουδαιότητα των εκλογών και την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας σ’ αυτές.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν στην Πόλη, ευελπιστώντας να αποκτήσουμε κάποια δικαιώματα και να διεξαχθούν με ομαλό τρόπο οι εκλογές καθώς ο Γενικός Διευθυντής έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει με δική του ευθύνη προς επίλυση των προβλημάτων και των αναγκών που θα ανακύπτουν.

 

 

_____________________

 

ΔΩΡΕΑΝ 4 μήνες

 

Εάν θέλετε να γνωρίσετε την εφημερίδα «Ανατολή», σας την προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ για 4 μήνες. Τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας) μπορείτε να τα στείλετε στην ηλ. διεύθυνση anatoli-@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω facebookmessenger.

Τηλ. επικοινωνίας: 210.95.14.225

 

________________________

 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας για να 'ανακαλύψετε' ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άλλα που δεν θα διαβάσετε αλλού:

https://anatolinet.gr/