Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Δήλωση Ερντογάν για βακουφικές εκλογές


Όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο στις 25/10/2021, αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι σύντομα μπορεί να έχουμε θετικές εξελίξεις.

Οι μη μουσουλμανικές μειονότητες στην Τουρκία, εδώ και οκτώ χρόνια αναμένουν τον νέο εκλογικό κανονισμό, για να κάνουν εκλογές στα μειονοτικά βακούφια. Οι εκλογές είναι αναγκαίος όρος για την δημοκρατική διοίκηση των ευαγών ιδρυμάτων (βακούφια) με συμμετοχή των μελών της μειονοτικής κοινότητας, επίσης για τον έλεγχο και απολογισμό των διοικήσεων. Στο πρόβλημα της απαγόρευσης των εκλογών έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Η κατάργηση του εκλογικού κανονισμού, τον οποίο είχε θεσπίσει η ίδια κυβέρνηση που τον κατήργησε, όμως χωρίς να τον αντικαταστήσει, και στη συνέχεια η οκτάχρονη παρελκυστική τακτική, ήταν μια αδήλωτη απαγόρευση των εκλογών.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο της εφημερίδας «Ανατολή» https://anatolinet.gr/erchontai-vakoyfikes-ekloges/

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόσβαση στα περισσότερα άρθρα του ιστότοπου είναι με συνδρομή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει μια αδέσμευτη δημοσιογραφία με ειδίκευση σε θέματα Ελληνισμού της Ανατολής. Οι συνδρομές στον ιστότοπο ξεκινούν από 4 Ευρώ (μηνιαία συνδρομή).

 

________________________

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας για να 'ανακαλύψετε' ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άλλα που δεν θα διαβάσετε αλλού:

https://anatolinet.gr/


 

 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ 
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2021 – 2022, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
 
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
 

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
 
 Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής. 
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ. 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr