Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" επίκειται τις επόμενες ώρες μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για να συναντηθεί μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης εντάθηκαν οι φήμες, για τα πιθανά "δώρα" που θα προσφέρει ο Πρόεδρος Ερντογάν στις καταπονημένες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας του.

Τα θέματα που θα θέσει ο κ. Ερντογάν, ενδέχεται να σχετίζονται με το "πακέτο μεταρρυθμίσεων", το οποίο έχουν διαφημίσει αρκετές φορές τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί του, όμως δεν είναι γνωστό τι περιλαμβάνει. Το "πακέτο" που θα αφορά κυρίως θέματα απονομής δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποβλέπει στην βελτίωση της εικόνας της χώρας σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.  

Η γνωστοποίηση της πληροφορίας για την επικείμενη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών με τον κ. Ερντογάν, τροφοδότησε τις προσδοκίες για ανακοίνωση εκ μέρους του Προέδρου, της επαναφοράς των εκλογών στα μειονοτικά βακούφια. Αίτημα που υποβάλλουν διαρκώς οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων, εδώ και οκτώ χρόνια, δηλαδή από τότε που καταργήθηκαν οι βακουφικές εκλογές.

Κατά πληροφορίες μας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, στην συνάντηση θα συνοδεύει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιωακείμ Μπίλλης. 

Παρακάτω η ιστοσελίδα του "Εθνικού Κήρυκα" όπου δημοσιεύτηκε η είδηση της συνάντησης: https://www.ekirikas.com/omogeneia_ekklisia_ypoloipos_ellinismos/arthro/synantisi_patriarxi_bartholomaiou_me_erntogan-1914925/