Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΡΩΜΗΟΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ



Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές από τις στήλες της «Ανατολής» στον Μάρκο Πασά, μια κορυφαία μορφή των Ρωμηών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ιατρός του Σουλτάνου, πρύτανης της Αυτοκρατορικής Ιατρικής Σχολής, ιδρυτής της Ερυθράς Ημισελήνου και άλλες ιδιότητες συμπίπτουν στο πρόσωπο του Μάρκο Πασά. Όμως αυτό που έμεινε διαχρονικό είναι η ρήση "Πες τον πόνο σου στον Μάρκο Πασά" που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στην Τουρκία.
Το βιβλίο που έγραψε για την ζωή και το έργο του, η δισέγγονη του Δέσποινα Παπαδοπούλου Ανάτς θα παρουσιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι), στις 18.30.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Ζαππίδων.
Λεπτομέρειες του προγράμματος στην πρόσκληση που δημοσιεύουμε.






…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr