Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
14-03-2019
 
Το Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) ενημερώθηκε από σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) την Εγκύκλιο που εστάλη από την Γενική Διεύθυνση Βακουφίων (ΓΔΒ) με ημερομηνία την 11/3/2019 για την δυνατότητα τα μέλη των εν ενεργεία Διοικητικών Συμβουλίων (Εφοροεπιτροπών) των μη-Μουσουλμανικών Ευαγών Ιδρυμάτων (Βακούφια) με δική τους επιλογή να συμπληρώνουν τα εκλιπόντα μέλη των συμβουλίων τους. Στην εγκύκλιο της ΓΔΒ γίνεται επίκληση της αναστολής του Κανονισμού εκλογών στα μη-Μουσουλμανικά ευαγή ιδρύματα στις αρχές του 2013 και το μέτρο αυτό λήφθηκε επειδή σε ορισμένα ιδρύματα έχουν προκύψει προβλήματα λόγω θανάτων και παραιτήσεων.

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. διαπιστώνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση των υφιστάμενων νόμων της Τουρκίας και της Συνθήκης της Λωζάννης, καταστρατηγεί τις αρχές του κράτους νόμων δικαίου και αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη, έστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΒ κ. Αντάν Ερντέμ αναφέροντας την συζήτηση που είχε γίνει κατά την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. την 14 Νοεμβρίου 2018 και ότι το μέτρο αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στα Ευαγή Ιδρύματα που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που προέκυψαν από την αναστολή των εκλογών αρχές του 2013.
Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. υποστηρίζει την απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΡΚΙ για την σύγκληση που αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ανεξάρτητα από την αρνητική αυτή εξέλιξη πιστεύουμε ότι οι Ομογενειακές Εφοροεπιτροπές μπορούν να προβούν στην αναπλήρωση των μελών τους με διενέργεια εκλογών σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους της Τουρκίας και την πανάρχαια δημοκρατική παράδοση του Γένους με την συμμετοχή όλων των μελών της Ρωμαίικης Κοινότητας. Η απόφαση των Εφοροεπιτροπών πρέπει να βασίζεται στην διενέργεια εκλογών που είναι καθόλα νόμιμες.



Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr